Presidentskandidaat en miljardair Donald Trump hield gisteren een toespraak tijdens een protestactie tegen het nucleaire verdrag tussen de Verenigde Staten en Iran. Hij kwam op op te tonen van It's the End of the World As We Know It (And I Feel Fine) van R.E.M.

Achteraf was de band razend. 'We hebben geen toestemming gegeven om onze muziek te gebruiken op dit politieke evenement. We vragen dat deze kandidaten hiermee ophouden', reageert R.E.M. via Facebook.

De band zegt dat er meer op het spel staat dan enkel het gebruik van hun song. 'De media en de Amerikaanse kiezer zouden niet mogen toestaan dat dikdoenerige politici ons afleiden van zaken die er echt toe doen.'

"While we do not authorize or condone the use of our music at this political event, and do ask that these candidates...

Posted by R.E.M. on woensdag 9 september 2015

Via het Twitteraccount van bassist Mike Mills trekt Michael Stipe van leer tegen Trump en co. 'Flikker allemaal op, zielige, aandachtshoerige, machtsgeile, kleine mannetjes', klinkt het. 'Gebruik onze muziek of mijn stem niet voor jullie debiele campagne.' (JVL)

Presidentskandidaat en miljardair Donald Trump hield gisteren een toespraak tijdens een protestactie tegen het nucleaire verdrag tussen de Verenigde Staten en Iran. Hij kwam op op te tonen van It's the End of the World As We Know It (And I Feel Fine) van R.E.M. Achteraf was de band razend. 'We hebben geen toestemming gegeven om onze muziek te gebruiken op dit politieke evenement. We vragen dat deze kandidaten hiermee ophouden', reageert R.E.M. via Facebook. De band zegt dat er meer op het spel staat dan enkel het gebruik van hun song. 'De media en de Amerikaanse kiezer zouden niet mogen toestaan dat dikdoenerige politici ons afleiden van zaken die er echt toe doen.'Via het Twitteraccount van bassist Mike Mills trekt Michael Stipe van leer tegen Trump en co. 'Flikker allemaal op, zielige, aandachtshoerige, machtsgeile, kleine mannetjes', klinkt het. 'Gebruik onze muziek of mijn stem niet voor jullie debiele campagne.' (JVL)