'We beseften opeens dat er heel wat beeldmateriaal bestaat met highlights uit de carrière van R.E.M. in het archief van MTV. Het heeft ons heel wat moeite gekost om te spitten in die archieven en een mooie selectie te maken. Bovendien is de documentaire van Alexander Young een ideale manier om het verhaal van R.E.M. te vertellen', vertelt de bandmanager in een persbericht.

R.E.M. liet in 2011 weten ermee op te houden, dus deze release is het ideale moment voor fans om na drie jaar afwezigheid nog nieuwe dingen te horen van de band. Het is ook zeker uitkijken naar de documentaire 'R.E.M. by MTV' die het verhaal vertelt van zowel R.E.M. en muziekzender MTV, beiden zagen het levenslicht in 1981.

Daarnaast omvat de dvd-reeks 'MTV Unplugged'-concerten uit 1991 en 2001, allerlei fragmenten die nooit eerder uitgezonden werden, live-optredens tussen 1995-2008 met heel wat unieke songs. Wees gerust, de reeks is niet gevuld met tientallen versies van 'Losing My Religion'. (AB)

'We beseften opeens dat er heel wat beeldmateriaal bestaat met highlights uit de carrière van R.E.M. in het archief van MTV. Het heeft ons heel wat moeite gekost om te spitten in die archieven en een mooie selectie te maken. Bovendien is de documentaire van Alexander Young een ideale manier om het verhaal van R.E.M. te vertellen', vertelt de bandmanager in een persbericht.R.E.M. liet in 2011 weten ermee op te houden, dus deze release is het ideale moment voor fans om na drie jaar afwezigheid nog nieuwe dingen te horen van de band. Het is ook zeker uitkijken naar de documentaire 'R.E.M. by MTV' die het verhaal vertelt van zowel R.E.M. en muziekzender MTV, beiden zagen het levenslicht in 1981. Daarnaast omvat de dvd-reeks 'MTV Unplugged'-concerten uit 1991 en 2001, allerlei fragmenten die nooit eerder uitgezonden werden, live-optredens tussen 1995-2008 met heel wat unieke songs. Wees gerust, de reeks is niet gevuld met tientallen versies van 'Losing My Religion'. (AB)