DE GROEP? Las Ketchup

DE HIT? The Ketchup Song (Asereje)

HET JAAR? 2002

Misschien bent u wel blij dat The Ketchup Song uiteindelijk in de donkerste archiefkasten van de popgeschiedenis verdwenen is. Misschien luistert u op een zomerdag liever naar een lekkere streep goede hiphop. Dan heeft u gelijk... en ongelijk. Dat zit zo.

The Ketchup Song, of Asereje voor de kenners, is eigenlijk een verhaaltje over een patser met de wonderlijke naam Diego die een bomvolle nachtclub komt binnengewaaid:

Mira lo que se avecina

Kijk eens wie daar aankomt

a la vuelta de la esquina

net om de hoek

viene Diego rumbeando.

Diego komt eraan, al feestend

Diego is danig in the mood en vraagt de dj om zijn lievelingsliedje te spelen. Hij begint te dansen en te zingen en geniet volop. Wat nu dat nummer is, krijg je als luisteraar niet te horen. Tenzij je nog eens heel goed naar dat geniaal irritante refrein luisteren en het naast een van de grootste rapklassiekers aller tijden legt...

Aserejé, ja deje

I said a hip hop the hippie

tejebe tude jebere sebiunouba

the hippie to the hip hip hop, a you dont stop

majabi an de bugui an de buididipí

the boogie to the rhythm of the boogie, the beat

Onze Diego blijkt gewoon een fan te zijn van The Sugarhill Gang, wier Rapper's Delight verbasterd is tot het soort Spaans waar zelfs Jommeke de wenkbrauwos bij fronstos. Later in het nummer wordt Diego ook nog een "coole rastafari afrozigeuner" genoemd. Een hiphopkenner is hij in elk geval niet. (JVL)

Misschien bent u wel blij dat The Ketchup Song uiteindelijk in de donkerste archiefkasten van de popgeschiedenis verdwenen is. Misschien luistert u op een zomerdag liever naar een lekkere streep goede hiphop. Dan heeft u gelijk... en ongelijk. Dat zit zo.The Ketchup Song, of Asereje voor de kenners, is eigenlijk een verhaaltje over een patser met de wonderlijke naam Diego die een bomvolle nachtclub komt binnengewaaid:Diego is danig in the mood en vraagt de dj om zijn lievelingsliedje te spelen. Hij begint te dansen en te zingen en geniet volop. Wat nu dat nummer is, krijg je als luisteraar niet te horen. Tenzij je nog eens heel goed naar dat geniaal irritante refrein luisteren en het naast een van de grootste rapklassiekers aller tijden legt... Onze Diego blijkt gewoon een fan te zijn van The Sugarhill Gang, wier Rapper's Delight verbasterd is tot het soort Spaans waar zelfs Jommeke de wenkbrauwos bij fronstos. Later in het nummer wordt Diego ook nog een "coole rastafari afrozigeuner" genoemd. Een hiphopkenner is hij in elk geval niet. (JVL)