PLUS

Dit voorjaar kwam Merdan Taplak aanzetten met een denderend debuut, gevuld met door Balkanbeats voortgestuwde electro, hiphop, dubstep en drum & bass. Live klinkt de Belg met Turkse roots zowaar nog zuiderser, met dank aan een prettig gestoorde saxofonist en trompettist. Én aan de lieflijke zangeres Eline Mabilde, die het aan uffie schatplichtige 'Nice to be a girl' van vocalen voorzag.

MIN

Veel verrassing of diepgang was er niet te bespeuren bij Taplak. Zijn set had een hoge amusementsgraad - getuige ook de waanzinnige publieke respons -, maar was niet veel meer dan een mengelmoes van stijlen die op dit moment hot zijn.

YOUTUBE-MOMENT Een met een Oosters sausje overgoten versie van StuBru's On The Rocks-anthem deed de tot de nok toe gevulde Wablief uit zijn voegen barsten.

Michael Ilegems

PLUS Dit voorjaar kwam Merdan Taplak aanzetten met een denderend debuut, gevuld met door Balkanbeats voortgestuwde electro, hiphop, dubstep en drum & bass. Live klinkt de Belg met Turkse roots zowaar nog zuiderser, met dank aan een prettig gestoorde saxofonist en trompettist. Én aan de lieflijke zangeres Eline Mabilde, die het aan uffie schatplichtige 'Nice to be a girl' van vocalen voorzag. MINVeel verrassing of diepgang was er niet te bespeuren bij Taplak. Zijn set had een hoge amusementsgraad - getuige ook de waanzinnige publieke respons -, maar was niet veel meer dan een mengelmoes van stijlen die op dit moment hot zijn. YOUTUBE-MOMENT Een met een Oosters sausje overgoten versie van StuBru's On The Rocks-anthem deed de tot de nok toe gevulde Wablief uit zijn voegen barsten. Michael Ilegems