RM Sotheby's veilde de auto, een Porsche model 356 C 1600 Cabriolet 1964, op aangeven van de zangeres beschilder.

De startprijs was 300.000 dollar en binnen 5 minuten was de zaak geklonken.

De auto was, tot de verkoop, in handen van familieleden van Joplin gebleven.

"Het is", zei veilingdirecteur Ian Kelleher, "een van de belangrijkste Porsches aller tijden".

Janis Joplin kocht de auto tweedehands in 1968 en vroeg, volgens CNN, aan haar roadie Dave Richards, om hem te beschilderen.

Wat de man precies op het oog had, is volgens CNN nog moeilijk uit te maken maar hij noemde wat hij probeerde te verbeelden "De geschiedenis van het universum". Het schilderwerk bevat vlinders, kwallen, ogen, vogels, schedels, paddestoelen en landschappen, onder meer.

De auto stond - dat meldt dan weer Belga - geparkeerd voor het hotel waar Joplin in oktober 1970 aan een overdosis overleed.

Drie dagen voor haar overlijden, op 1oktober, nam ze een van haar allerberoemdste liederen op: Mercedes Benz, waarin de zinnen komen: 'Oh Lord, won't you buy me a Mercedes Benz. My friends all drive Porsches, I must make amends'.

(RR)

RM Sotheby's veilde de auto, een Porsche model 356 C 1600 Cabriolet 1964, op aangeven van de zangeres beschilder.De startprijs was 300.000 dollar en binnen 5 minuten was de zaak geklonken. De auto was, tot de verkoop, in handen van familieleden van Joplin gebleven. "Het is", zei veilingdirecteur Ian Kelleher, "een van de belangrijkste Porsches aller tijden".Janis Joplin kocht de auto tweedehands in 1968 en vroeg, volgens CNN, aan haar roadie Dave Richards, om hem te beschilderen.Wat de man precies op het oog had, is volgens CNN nog moeilijk uit te maken maar hij noemde wat hij probeerde te verbeelden "De geschiedenis van het universum". Het schilderwerk bevat vlinders, kwallen, ogen, vogels, schedels, paddestoelen en landschappen, onder meer.De auto stond - dat meldt dan weer Belga - geparkeerd voor het hotel waar Joplin in oktober 1970 aan een overdosis overleed. Drie dagen voor haar overlijden, op 1oktober, nam ze een van haar allerberoemdste liederen op: Mercedes Benz, waarin de zinnen komen: 'Oh Lord, won't you buy me a Mercedes Benz. My friends all drive Porsches, I must make amends'.(RR)