In een proclamatie heeft Mark Dayton, gouverneur van de Amerikaanse staat Minnesota, 7 juni 2016 uitgeroepen tot 'Prince Day'. Prince werd geboren op 7 juni 1958 in Minneapolis, de grootste stad van Minnesota. Hij zou dus vandaag 58 zijn geworden. Volgens de proclamatie definieert de muziek van Prince het geluid van Minneapolis, en leverde de artiest een aanzienlijke bijdrage aan de groei van Minnesota.

Om 'Prince Day' te vieren, moedigt Dayton de inwoners van Minnesota aan om purperen kleren aan te trekken om Zijner Purperen Hoogheid te eren. 'Prince Day' is vooralsnog een eenmalige feestdag.

Prince overleed op 21 april bij hem thuis in Minneapolis. Enkele dagen geleden raakte bekend dat hij stierf aan een overdosis opiaten, een pijnstiller. (JM)

In een proclamatie heeft Mark Dayton, gouverneur van de Amerikaanse staat Minnesota, 7 juni 2016 uitgeroepen tot 'Prince Day'. Prince werd geboren op 7 juni 1958 in Minneapolis, de grootste stad van Minnesota. Hij zou dus vandaag 58 zijn geworden. Volgens de proclamatie definieert de muziek van Prince het geluid van Minneapolis, en leverde de artiest een aanzienlijke bijdrage aan de groei van Minnesota.Om 'Prince Day' te vieren, moedigt Dayton de inwoners van Minnesota aan om purperen kleren aan te trekken om Zijner Purperen Hoogheid te eren. 'Prince Day' is vooralsnog een eenmalige feestdag.Prince overleed op 21 april bij hem thuis in Minneapolis. Enkele dagen geleden raakte bekend dat hij stierf aan een overdosis opiaten, een pijnstiller. (JM)