In de verklaring roept de president de inwoners, openbare ambtenaren en onderwijzers op om deze maand activiteiten en programma's te organiseren om waardering te creëren voor muziek van Afro-Amerikaanse componisten, artiesten of muzikanten.

'Afro-Amerikaanse muziek is een voorbeeld van de creatieve geest in het hart van de Amerikaanse identiteit en behoort tot de meest innovatieve en krachtige kunstvorm die de wereld ooit heeft gekend. Muziek van Afro-Amerikaansen behandelt de volledige menselijke ervaring en weerklinkt in elke hoek van onze natie', aldus de president.

Belang voor de geschiedenis

President Obama benadrukte ook het belang van Afro-Amerikaanse muziek voor de Amerikaanse geschiedenis. 'De muziek begeleidt ons in ons dagelijks leven, heeft ons bijgestaan op keerpunten in onze geschiedenis en aangetoond hoe onze culturele verwezenlijkingen samengaan met de vooruitgang van de natie. Het dreef ons ertoe om op te staan, te dansen, ons geloof te verkondigen, in actie te komen tegen onrecht en op te komen voor de eeuwige belofte van vrijheid en mogelijkheden voor iedereen.'

Dat Obama's liefde voor zwarte muziek groot is, is niet nieuw. Begin dit jaar nodigde hij hiphopper Kendrick Lamar uit in het Witte Huis. Soullegende Aretha Franklin zong op de inauguratie van de president. En ook eind vorig jaar wist ze hem tot tranen toe te ontroeren met haar indrukwekkende hommage aan Carole King tijdens de uitreiking van de Kennedy Center Honors.

In de verklaring roept de president de inwoners, openbare ambtenaren en onderwijzers op om deze maand activiteiten en programma's te organiseren om waardering te creëren voor muziek van Afro-Amerikaanse componisten, artiesten of muzikanten. 'Afro-Amerikaanse muziek is een voorbeeld van de creatieve geest in het hart van de Amerikaanse identiteit en behoort tot de meest innovatieve en krachtige kunstvorm die de wereld ooit heeft gekend. Muziek van Afro-Amerikaansen behandelt de volledige menselijke ervaring en weerklinkt in elke hoek van onze natie', aldus de president.President Obama benadrukte ook het belang van Afro-Amerikaanse muziek voor de Amerikaanse geschiedenis. 'De muziek begeleidt ons in ons dagelijks leven, heeft ons bijgestaan op keerpunten in onze geschiedenis en aangetoond hoe onze culturele verwezenlijkingen samengaan met de vooruitgang van de natie. Het dreef ons ertoe om op te staan, te dansen, ons geloof te verkondigen, in actie te komen tegen onrecht en op te komen voor de eeuwige belofte van vrijheid en mogelijkheden voor iedereen.' Dat Obama's liefde voor zwarte muziek groot is, is niet nieuw. Begin dit jaar nodigde hij hiphopper Kendrick Lamar uit in het Witte Huis. Soullegende Aretha Franklin zong op de inauguratie van de president. En ook eind vorig jaar wist ze hem tot tranen toe te ontroeren met haar indrukwekkende hommage aan Carole King tijdens de uitreiking van de Kennedy Center Honors.