Portishead coverde SOS van Abba voor de soundtrack van 'High Rise,' een film van Ben Wheatley. Een dag voor het brexit-referendum lanceerde de band uit Bristol een videoclip voor de cover, die ze opdragen aan Jo Cox. De Britse Labour politica werd op 16 juni vermoord door een aanhanger van extreemrechts.

In de sobere videoclip zien we enkel zangeres Beth Gibbons, die het normaal zo vrolijke deuntje SOS op een aangrijpende manier brengt. Aan het eind van de video wordt het inmiddels bekende citaat van Jo Cox over de vluchtelingencrisis getoond: 'We hebben meer gemeenschappelijk dan dat wat ons onderscheidt van elkaar.'

(LP)

Portishead coverde SOS van Abba voor de soundtrack van 'High Rise,' een film van Ben Wheatley. Een dag voor het brexit-referendum lanceerde de band uit Bristol een videoclip voor de cover, die ze opdragen aan Jo Cox. De Britse Labour politica werd op 16 juni vermoord door een aanhanger van extreemrechts. In de sobere videoclip zien we enkel zangeres Beth Gibbons, die het normaal zo vrolijke deuntje SOS op een aangrijpende manier brengt. Aan het eind van de video wordt het inmiddels bekende citaat van Jo Cox over de vluchtelingencrisis getoond: 'We hebben meer gemeenschappelijk dan dat wat ons onderscheidt van elkaar.' (LP)