Kosovo was afgelopen jaren een van PJ Harvey's haltes voor de maak van 'The Hollow of the Hand', een gedichtenbundel waarvoor ze samenwerkte met fotograaf en filmmaker Seamus Murphy. De rockzangeres en punkdichteres hield er ook een album aan over, 'The Hope Six Demolitian Project', dat op 15 april uitkomt.

In een gesprek met Noisey geeft ze uitleg over haar werkbezoekjes: 'Wanneer ik een nummer schrijf, dan tracht in de scène in zijn geheel te visualiseren. Ik zie kleuren, het moment van de dag, de stemming, het licht dat verandert, de schaduwen die bewegen. Ik wilde geen materiaal van anderen bijeensprokkelen. Ik wilde zelf de lucht ademen, de grond voelen en de mensen ontmoeten in landen die me fascineren.'

'De eerste single uit het nieuwe werkstuk kreeg de titel 'The Wheel'.

'Het zicht van een draaiend kermiswiel in Fushe Kosove/Kosovo Polje, vlakbij de hoofdstad Pristina, vormt het concrete referentiepunt voor de titel van het nummer', gaat Murphy verder.

Of dat beeld ook een inspiratiebron voor het nummer was, repliceert hij: 'Kon het nummer überhaupt wel geschreven worden zonder alle verhalen van de inwoners die tijdens de oorlog geleden hadden, zonder ons bezoek aan de dorpen die er nu verlaten bijliggen door de etnische zuiveringen en wraakacties, zonder de gewaarwording van verschillende individuen met eenzelfde geschiedenis?'

Bekijk de videoclip.

Kosovo was afgelopen jaren een van PJ Harvey's haltes voor de maak van 'The Hollow of the Hand', een gedichtenbundel waarvoor ze samenwerkte met fotograaf en filmmaker Seamus Murphy. De rockzangeres en punkdichteres hield er ook een album aan over, 'The Hope Six Demolitian Project', dat op 15 april uitkomt. In een gesprek met Noisey geeft ze uitleg over haar werkbezoekjes: 'Wanneer ik een nummer schrijf, dan tracht in de scène in zijn geheel te visualiseren. Ik zie kleuren, het moment van de dag, de stemming, het licht dat verandert, de schaduwen die bewegen. Ik wilde geen materiaal van anderen bijeensprokkelen. Ik wilde zelf de lucht ademen, de grond voelen en de mensen ontmoeten in landen die me fascineren.''De eerste single uit het nieuwe werkstuk kreeg de titel 'The Wheel'.'Het zicht van een draaiend kermiswiel in Fushe Kosove/Kosovo Polje, vlakbij de hoofdstad Pristina, vormt het concrete referentiepunt voor de titel van het nummer', gaat Murphy verder. Of dat beeld ook een inspiratiebron voor het nummer was, repliceert hij: 'Kon het nummer überhaupt wel geschreven worden zonder alle verhalen van de inwoners die tijdens de oorlog geleden hadden, zonder ons bezoek aan de dorpen die er nu verlaten bijliggen door de etnische zuiveringen en wraakacties, zonder de gewaarwording van verschillende individuen met eenzelfde geschiedenis?'Bekijk de videoclip.