Pixies waren actief tussen 1986 en 1993, maar in 2004 hielden ze een reünie. Sindsdien bleef het stil rond de band, die in 1989 wereldhits scoorde als 'Hey', 'Here Comes Your Man' en 'Wave Of Mutilation'.

Tot vandaag, toen er plots een clip van hun nieuwe single 'Bagboy' online verscheen. De muziek voor de single had de band al een aantal jaar. "Er bestaan een paar demo's die ik een paar jaar geleden met Joey en David gemaakt heb in Los Angeles voor de soundtrack van een film die intussen nog altijd niet gemaakt is", legt Pixies-frontman Black Francis uit.

Het laatste werk van Pixies dateert van 2004 met de reüniesingle 'Bam Thwok'. Twee weken geleden raakte overigens bekend dat bassiste Kim Deal na 25 jaar dienst opstapt bij de band. (QSS)

Pixies waren actief tussen 1986 en 1993, maar in 2004 hielden ze een reünie. Sindsdien bleef het stil rond de band, die in 1989 wereldhits scoorde als 'Hey', 'Here Comes Your Man' en 'Wave Of Mutilation'. Tot vandaag, toen er plots een clip van hun nieuwe single 'Bagboy' online verscheen. De muziek voor de single had de band al een aantal jaar. "Er bestaan een paar demo's die ik een paar jaar geleden met Joey en David gemaakt heb in Los Angeles voor de soundtrack van een film die intussen nog altijd niet gemaakt is", legt Pixies-frontman Black Francis uit. Het laatste werk van Pixies dateert van 2004 met de reüniesingle 'Bam Thwok'. Twee weken geleden raakte overigens bekend dat bassiste Kim Deal na 25 jaar dienst opstapt bij de band. (QSS)