Het programma van het Nederlandse festival Pinkpop raakt stilaan compleet. De festivalorganisatie maakte in Amsterdam de komst van 24 acts bekend voor de 44e editie van het driedaagse festival in juni.

The Killers, Queens of The Stone Age, Andy Burrows, Netsky, Jimmy Eat World, Handsome Poets en Paramore beklimmen op vrijdag 14 juni het podium in Landgraaf.

De dag nadien bestaat het programma uit optredens van Kings of Leon, 30 Seconds to Mars, The Gaslight Anthem, Graveyard, Miles Kane, Ellie Goulding, C2C, Douwe Bob, Fun, Phoenix, Passenger en The Opposites.

De derde festivaldag is het podium voor Alt-J, Die Antwoord, Ben Howard, Triggerfinger, The Vaccines, Blaudzun, Kensington, Lianne La Havas en Grouplove. Green Day sluit op deze zondag het festival af.

De Limburgse band Christopher Green mag Pinkpop openen.

32 van de geplande 40 acts zijn bekend. De ontbrekende 8 namen worden zo snel mogelijk onthuld. De kaartverkoop start op zaterdag 23 februari om 10.00 uur.

Sinds 1990 staat het muziekfestival in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen.

Pinkpop 2013 vindt plaats tijdens het weekend van Pinksteren, van 14 tot en met 16 juni. (DB)

Het programma van het Nederlandse festival Pinkpop raakt stilaan compleet. De festivalorganisatie maakte in Amsterdam de komst van 24 acts bekend voor de 44e editie van het driedaagse festival in juni. The Killers, Queens of The Stone Age, Andy Burrows, Netsky, Jimmy Eat World, Handsome Poets en Paramore beklimmen op vrijdag 14 juni het podium in Landgraaf. De dag nadien bestaat het programma uit optredens van Kings of Leon, 30 Seconds to Mars, The Gaslight Anthem, Graveyard, Miles Kane, Ellie Goulding, C2C, Douwe Bob, Fun, Phoenix, Passenger en The Opposites. De derde festivaldag is het podium voor Alt-J, Die Antwoord, Ben Howard, Triggerfinger, The Vaccines, Blaudzun, Kensington, Lianne La Havas en Grouplove. Green Day sluit op deze zondag het festival af. De Limburgse band Christopher Green mag Pinkpop openen. 32 van de geplande 40 acts zijn bekend. De ontbrekende 8 namen worden zo snel mogelijk onthuld. De kaartverkoop start op zaterdag 23 februari om 10.00 uur. Sinds 1990 staat het muziekfestival in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen. Pinkpop 2013 vindt plaats tijdens het weekend van Pinksteren, van 14 tot en met 16 juni. (DB)