Phil en zijn broer Leonard startten in 1950 platenmaatschappij Chess Records. Dit werd een springplank voor talrijke grootheden van de blues en rhythm and blues zoals Chuck Berry, Muddy Waters, Howlin' Wolf, Etta James, Bo Diddley, Willie Dixon, Little Walter en Ike Turner.

De Chess broers specialiseerden zich in blues en R&B, wat in die tijd beschreven werd als 'race music'. Onrechtstreeks lag Chess, dat zich op elektrische blues toelegde, ook aan de basis van de Britse bluesboom in de jaren zestig. (Belga/LP)

Phil en zijn broer Leonard startten in 1950 platenmaatschappij Chess Records. Dit werd een springplank voor talrijke grootheden van de blues en rhythm and blues zoals Chuck Berry, Muddy Waters, Howlin' Wolf, Etta James, Bo Diddley, Willie Dixon, Little Walter en Ike Turner. De Chess broers specialiseerden zich in blues en R&B, wat in die tijd beschreven werd als 'race music'. Onrechtstreeks lag Chess, dat zich op elektrische blues toelegde, ook aan de basis van de Britse bluesboom in de jaren zestig. (Belga/LP)