"Het internet is misschien wel het meest ongelofelijke instrument dat de mens heeft uitgevonden. Wat zou er gebeuren indien we nieuwe auditieve of visuele interfaces zouden vinden die het mogelijk maken om te communiceren met de opmerkelijke wezens waarmee we deze planeet delen", zo vroeg Gabriel zich af.

De maker van hits als Slegdehammer en Solsbury Hill vond voor zijn initiatief steun bij internetpionier Vint Cerf en Diana Reiss, een psychologe gespecialiseerd in de intelligentie van dolfijnen.

Een video van Gabriel die musiceert met een keyboard spelende bonobo overtuigde ook professor Neil Gershenfeld van de Massachusetts Institute of Technology om mee aan boord te stappen.

Internet ook voor andere wezens

Volgens Gershenfeld zou het een vergissing zijn om het internet af te schermen voor andere levende wezens op aarde. "Andere soorten met gevoelens zouden ook op het netwerk aangesloten moeten worden."

Cerf ziet in het experiment zelfs een middel om contact te maken met buitenaardse wezens. "Deze interactie met dieren zal ons uiteindelijk leren hoe we interactie kunnen hebben met wezens van een andere wereld", aldus de internetpionier.

Het eerste geld van het project wordt besteed aan de ontwikkeling van een touchscreen dat dolfijnen kunnen gebruiken om online te gaan. Op de TED-conferentie hoopt Gabriel alvast knappe koppen tegen het lijf te lopen die hem daarbij kunnen helpen. (Belga/MS)

Bekijk de video van de keyboard spelende bonobo Panbanisha:

"Het internet is misschien wel het meest ongelofelijke instrument dat de mens heeft uitgevonden. Wat zou er gebeuren indien we nieuwe auditieve of visuele interfaces zouden vinden die het mogelijk maken om te communiceren met de opmerkelijke wezens waarmee we deze planeet delen", zo vroeg Gabriel zich af. De maker van hits als Slegdehammer en Solsbury Hill vond voor zijn initiatief steun bij internetpionier Vint Cerf en Diana Reiss, een psychologe gespecialiseerd in de intelligentie van dolfijnen. Een video van Gabriel die musiceert met een keyboard spelende bonobo overtuigde ook professor Neil Gershenfeld van de Massachusetts Institute of Technology om mee aan boord te stappen. Internet ook voor andere wezens Volgens Gershenfeld zou het een vergissing zijn om het internet af te schermen voor andere levende wezens op aarde. "Andere soorten met gevoelens zouden ook op het netwerk aangesloten moeten worden." Cerf ziet in het experiment zelfs een middel om contact te maken met buitenaardse wezens. "Deze interactie met dieren zal ons uiteindelijk leren hoe we interactie kunnen hebben met wezens van een andere wereld", aldus de internetpionier. Het eerste geld van het project wordt besteed aan de ontwikkeling van een touchscreen dat dolfijnen kunnen gebruiken om online te gaan. Op de TED-conferentie hoopt Gabriel alvast knappe koppen tegen het lijf te lopen die hem daarbij kunnen helpen. (Belga/MS) Bekijk de video van de keyboard spelende bonobo Panbanisha: