25 jaar terug lanceerde Paul Simon het legendarische album 'Graceland', tot op heden zijn populairste solowerk. Om dat te vieren gaat de muzieklegende opnieuw op tournee met Ladysmith Black Mombazo en de Zuid-Afrikaanse muzikanten die hielpen bij de opnames van het album.

Grammy voor beste album
Paul Simon schreef de legendarische plaat in Zuid-Afrika ten tijde van de apartheidsregime in Zuid-Afrika. Geprikkeld door de town-ship-jive uit Soweto negeert de legendarische muzikant in 1986 de culturele boycot door onder meer met lokale artiesten als Ladysmith Black Mambazo de studio in te duiken en een album op te nemen. Het werd er eentje om U tegen te zeggen.

Ondanks de kruisbestuiving dragen de snedige songs op 'Graceland' duidelijk Simons stempel. De helft van het legendarische duo Simon & Garfunkel kreeg er het jaar van de release de Grammy voor beste album voor. 'Graceland' zou uiteindelijk 14 miljoen keer over de toonbank gaan.

Verloop van de avond

Tijdens het concert in Vorst Nationaal zullen alle nummers van 'Graceland' de revue passeren. Voor de gelegenheid laat de kleine New Yorker zich nog eens omringen door het Zuid-Afrikaanse zangkoor Ladysmith Black Mambazo en de Zuid-Afrikaanse muzikanten. Een concert om naar uit te kijken dus.

Simon zal eerst solo het podium betreden en een selectie van de grootste hits uit zijn rijkgevulde carrière spelen. Na de uitvoering van 'Graceland' is een bisronde met zijn favoriete liedjes voorzien.

Tickets kosten tussen 71 tot 96 euro. Meer info: gracialive.be (DB)

25 jaar terug lanceerde Paul Simon het legendarische album 'Graceland', tot op heden zijn populairste solowerk. Om dat te vieren gaat de muzieklegende opnieuw op tournee met Ladysmith Black Mombazo en de Zuid-Afrikaanse muzikanten die hielpen bij de opnames van het album. Grammy voor beste album Paul Simon schreef de legendarische plaat in Zuid-Afrika ten tijde van de apartheidsregime in Zuid-Afrika. Geprikkeld door de town-ship-jive uit Soweto negeert de legendarische muzikant in 1986 de culturele boycot door onder meer met lokale artiesten als Ladysmith Black Mambazo de studio in te duiken en een album op te nemen. Het werd er eentje om U tegen te zeggen. Ondanks de kruisbestuiving dragen de snedige songs op 'Graceland' duidelijk Simons stempel. De helft van het legendarische duo Simon & Garfunkel kreeg er het jaar van de release de Grammy voor beste album voor. 'Graceland' zou uiteindelijk 14 miljoen keer over de toonbank gaan. Verloop van de avondTijdens het concert in Vorst Nationaal zullen alle nummers van 'Graceland' de revue passeren. Voor de gelegenheid laat de kleine New Yorker zich nog eens omringen door het Zuid-Afrikaanse zangkoor Ladysmith Black Mambazo en de Zuid-Afrikaanse muzikanten. Een concert om naar uit te kijken dus. Simon zal eerst solo het podium betreden en een selectie van de grootste hits uit zijn rijkgevulde carrière spelen. Na de uitvoering van 'Graceland' is een bisronde met zijn favoriete liedjes voorzien. Tickets kosten tussen 71 tot 96 euro. Meer info: gracialive.be (DB)