Ook deze albums zagen we niet aankomen

Ook deze albums zagen we niet aankomen
© Beyoncé - Formation

Bron: The Guardian

U2 - Songs of innocence (9 september 2014) © .

Hier en daar ging het gerucht dat U2 zou spelen op de lancering van een nieuw Apple-product, maar niemand had gedacht dat het nieuwe album dezelfde dag nog gratis te downloaden zou zijn op de iTunes Store.

D'Angelo - Black Messiah (december 2014) © RCA

Het was geweten dat D'Angelo een album zou uitgeven in 2015, maar door de gebeurtenissen in Ferguson besloot hij de release te vervroegen.

My Bloody Valentine - m b v (2 februari 2013) © .

Op 2 februari 2013 kondigde My Bloody Valentine aan dat ze een nieuw album zouden uitbrengen. Enkele uren later diezelfde dag deden ze dat ook.

Bjork - Vulnicura (20 januari 2015) © .

Vulnicura zou normaalgezien uitkomen in maart, maar het werd online gelekt. En dus besloot de platenfirma maar het ook officieel uit te geven.

Radiohead - The King of Limbs (18 februari 2011) © .

Oké, strikt genomen wisten we wel dat The King of Limbs er zou aankomen, want op 14 februari werd het aangekondigd. Maar toen werd er wel gezegd dat het album zou uitkomen op 19 februari, terwijl het uiteindelijk een dag vroeger gelost werd.

Beyoncé - Beyoncé (13 december 2013) © .

Er gingen geruchten dat er een album gemaakt werd, maar de release verraste iedereen: Be's label had aangekondigd dat het album pas ergens in 2014 gelost zou worden.

David Bowie - The Next Day (8 januari 2014) © .

De single Where Are We Now? uit The Next Day was een totale verrassing. Samen met de single werd ook het nieuws van een aankomend album de wereld in gestuurd, en dat kwam twee maanden later.

Drake - If You're Reading This it's Too Late (13 februari 2015) © .

Op een bepaalde dag tweette Drake een link naar iTunes. De dag erna stond If You're Reading This it's Too Late er op.

Kid Cudi - Satellite Flight: The Journey to Mother Moon (24 februari 2015) © .

Eind 2014 vermeldde Kid Cudi dat hij aan het broeden was op een nieuw project, maar dat het zeker nog niet voor direct zou zijn omdat hij nog geen 24 uur geleden had bedacht wat hou zou doen. Enkele maanden later was het toch zover.

Skrillex - Recess (Maart 2014) © .

Op 7 maart stond er plots een app op de site van Skrillex, waarmee je op het eerste zicht een spelletje mee kon spelen. Wie hem installeerde, kreeg echter een aftelklok te zien zonder dat er uitleg gegeven werd. Wachten tot de 00:00 verscheen, werd beloond met het nieuwe album.