De tweede editie van OdeGand By Night zit er alweer op. Het unieke Gentse festival schotelde net als vorig jaar een geslaagde combinatie van klassieke muziek met technobeats voor op originele locaties. Dat toont ook de aftermovie, net uit (zie onderaan).

Het nightlife-evenement pakte uit met een grote naam, Derrick May. Samen met het Symfonieorkest Vlaanderen was hij de hoofdact in de tot de nok gevulde Sint-Annakerk (1.800 toeschouwers). John Roan - vorig jaar curator van het festival - zag dat het goed was. "Het was minder pompen dan vorige editie. De beats waren minder prominent aanwezig en dat was toch wel een verademing. De muziek van Derrick May is veel melodieuzer dan die van Jeff Mills (hoofdact van vorig jaar). Zijn stijl is toch een pak harder.'

Wat OdeGand By Night zo speciaal maakt? Roan: 'Gent brengt hier een heel fris concept dat je nergens anders tegenkomt. Het is een nichepad dat je bewandelt vol liefde en smaak. Het hele nichegebeuren interesseert me wel. De twee stijlen mogen niet vloeken, maar wel botsen. Het festival vindt ook plaats op heel leuke locaties. Een lichtshow in de Sint-Annakerk is altijd een unieke ervaring.' (WH)

De tweede editie van OdeGand By Night zit er alweer op. Het unieke Gentse festival schotelde net als vorig jaar een geslaagde combinatie van klassieke muziek met technobeats voor op originele locaties. Dat toont ook de aftermovie, net uit (zie onderaan).Het nightlife-evenement pakte uit met een grote naam, Derrick May. Samen met het Symfonieorkest Vlaanderen was hij de hoofdact in de tot de nok gevulde Sint-Annakerk (1.800 toeschouwers). John Roan - vorig jaar curator van het festival - zag dat het goed was. "Het was minder pompen dan vorige editie. De beats waren minder prominent aanwezig en dat was toch wel een verademing. De muziek van Derrick May is veel melodieuzer dan die van Jeff Mills (hoofdact van vorig jaar). Zijn stijl is toch een pak harder.'Wat OdeGand By Night zo speciaal maakt? Roan: 'Gent brengt hier een heel fris concept dat je nergens anders tegenkomt. Het is een nichepad dat je bewandelt vol liefde en smaak. Het hele nichegebeuren interesseert me wel. De twee stijlen mogen niet vloeken, maar wel botsen. Het festival vindt ook plaats op heel leuke locaties. Een lichtshow in de Sint-Annakerk is altijd een unieke ervaring.' (WH)