WAT U ONDER (VEEL) MEER KUNT LEZEN IN DEZE KNACK COLLECTOR'S EDITION:

Het Bowie-edito door Ozark Henry

Hij kent het werk van Bowie door en door. En omgekeerd: Bowie kende het werk van Ozark Henry.

De laatste jaren: het insideverhaal door Tony Visconti en andere intimi

Hoe David Bowie het laatste decennium grotendeels in de anonimiteit doorbracht, maar toch het creatieve beest bleef dat hij zijn hele carrière was.

Jimmy King
© Jimmy King

Het Bowie-interview: 'Ik wil niet alléén als avant-gardist bestempeld worden'

Uit 1977, het jaar dat Bowie gewoon Bowie werd (en net "Heroes" had uitgebracht).

Het definitieve portret door Marc Didden

De schrijver/journalist over de man wiens muziek hem meermaals in vervoering bracht.

'Lazarus': met Ivo van Hove in New York

Stijn Tormans ging in New York op café met de theaterregisseur die het laatste anderhalf jaar intensief samenwerkte met de zanger. 'Niemand kon zo onzichtbaar zijn als hij.'

Album to album: de definitieve discografie

Van 'David Bowie' tot 'Blackstar': het oordeel over alle platen.

Sukita Masayoshi
© Sukita Masayoshi

Bowie en de mode, de moderne kunst en de film

Bowie had mode in zijn bloed, was beeldend kunstenaar en verzamelaar en maakte indruk als acteur.

Bowie volgens Hannelore Knuts

De vrouw die Bowie vertolkte in modeshows van onder meer Jean Paul Gaultier en in de Soulwax-film 'Dave' kiest haar favoriete beelden uit het fotoarchief van The Dame.

Getekend, Bowie

Enkele grote namen uit de stripwereld maakten exclusief voor Knack een hommage aan David Bowie. Ever Meulen voegde er zijn door The Duke zelve gehandtekende Bowie aan toe.

Doe mee aan onze exclusieve Bowiewedstrijd en win elke dag: 1x Blackstar album, 1x The Next Day album, 1x The Next Day Extra album (2CD + DVD) of 1x David Bowie box (niet meer verkrijgbaar in de winkel). Speel mee via Knack.be/bowie.

Hij kent het werk van Bowie door en door. En omgekeerd: Bowie kende het werk van Ozark Henry. Hoe David Bowie het laatste decennium grotendeels in de anonimiteit doorbracht, maar toch het creatieve beest bleef dat hij zijn hele carrière was.Uit 1977, het jaar dat Bowie gewoon Bowie werd (en net "Heroes" had uitgebracht).De schrijver/journalist over de man wiens muziek hem meermaals in vervoering bracht.Stijn Tormans ging in New York op café met de theaterregisseur die het laatste anderhalf jaar intensief samenwerkte met de zanger. 'Niemand kon zo onzichtbaar zijn als hij.'Van 'David Bowie' tot 'Blackstar': het oordeel over alle platen.Bowie had mode in zijn bloed, was beeldend kunstenaar en verzamelaar en maakte indruk als acteur. De vrouw die Bowie vertolkte in modeshows van onder meer Jean Paul Gaultier en in de Soulwax-film 'Dave' kiest haar favoriete beelden uit het fotoarchief van The Dame.Enkele grote namen uit de stripwereld maakten exclusief voor Knack een hommage aan David Bowie. Ever Meulen voegde er zijn door The Duke zelve gehandtekende Bowie aan toe.