Het bekende muziektijdschrift NME reikt al sinds 1953 de NME Awards uit. Hoewel het magazine zichzelf doorheen de jaren een wat serieuzere toon aangemeten heeft, staat de prijsuitreiking bekend om haar humoristische ondertoon. Het beeldje dat de winnaar ontvangt, is immers gemaakt in de vorm van ne welgemeende fuck you.

Oude knarren
De oude knarren van The Rolling Stones namen het begeerde beeldje voor beste live-act mee naar huis, een prijs die hen na al die jaren zelfs wat van hun melk bracht. "Ik ben NME erg dankbaar na al het harde werk dat we hebben verricht", aldus Stones-gitarist Ronnie Wood, die als enige Stone op de prijsuitreiking aanwezig was. "Het moét live zijn. We hebben hier amper 50 jaar op gewacht". Ook hun muziekdocumentaire Crossfire Hurricane werd beloond. Een mooie afsluiter van feestjaar 2012, waarin The Rolling Stones hun 50e verjaardag vierden.

De andere grote winnaar van de avond was Florence + The Machine-gezicht Florence Welch. De roodharige Londense zangeres kreeg de prijs voor beste solo-artieste toebedeeld. Daarnaast werd het nummer 'Sweet Nothing', dat ze maakte met Calvin Harris, uitgeroepen tot beste nummer voor op de dansvloer. Het nummer was een verrassend succes, aangezien Florence eerder bekend staat om haar feeërieke gezang. De Godlike Genius Award, die in het verleden al aan Noel Gallagher en Dave Grohl gegeven werd, kwam dit jaar in handen van voormalig Smiths-gitarist Johnny Marr.

Anti-One Direction
Bakvisband One Direction werd voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot slechtste band van het jaar. Hiermee deden ze 'beter' dan Justin Bieber en Alt-J. Frontman Harry Styles, de posterboy van de groep, kreeg de middelvinger voor 'grootste schurk van 2012'. In die catergorie 'versloeg' hij Skrillex en zelfs David Cameron. Frappant, aangezien One Direction aan de andere kant van de Noordzee groter is dan elders in de wereld. Het feit dat ze op één uur tijd vier keer de O2-Arena uitverkochten, maakt dat wel duidelijk.

Singer-songwriter Jake Bugg deed er nog een schepje bovenop. Tijdens het gala nam hij uitgebreid de tijd om zich negatief uit te laten over de vijfkoppige boyband. ''Ik snap eerlijk gezegd niet waarom One Direction als band aanzien wordt. Het enige wat ze moeten doen, is er goed uitzien. Als het op muziek aankomt, denk ik dat ze geen enkel idee hebben wat ze doen."

Verder werd ook het album Given To The Wild van The Maccabees bekroond als beste album van het jaar. The Killers mogen zich beste internationale act noemen. The Hobbit: An Unexpected Journey is volgens de lezers van NME de beste film van het jaar. (TR)

Het bekende muziektijdschrift NME reikt al sinds 1953 de NME Awards uit. Hoewel het magazine zichzelf doorheen de jaren een wat serieuzere toon aangemeten heeft, staat de prijsuitreiking bekend om haar humoristische ondertoon. Het beeldje dat de winnaar ontvangt, is immers gemaakt in de vorm van ne welgemeende fuck you. Oude knarren De oude knarren van The Rolling Stones namen het begeerde beeldje voor beste live-act mee naar huis, een prijs die hen na al die jaren zelfs wat van hun melk bracht. "Ik ben NME erg dankbaar na al het harde werk dat we hebben verricht", aldus Stones-gitarist Ronnie Wood, die als enige Stone op de prijsuitreiking aanwezig was. "Het moét live zijn. We hebben hier amper 50 jaar op gewacht". Ook hun muziekdocumentaire Crossfire Hurricane werd beloond. Een mooie afsluiter van feestjaar 2012, waarin The Rolling Stones hun 50e verjaardag vierden. De andere grote winnaar van de avond was Florence + The Machine-gezicht Florence Welch. De roodharige Londense zangeres kreeg de prijs voor beste solo-artieste toebedeeld. Daarnaast werd het nummer 'Sweet Nothing', dat ze maakte met Calvin Harris, uitgeroepen tot beste nummer voor op de dansvloer. Het nummer was een verrassend succes, aangezien Florence eerder bekend staat om haar feeërieke gezang. De Godlike Genius Award, die in het verleden al aan Noel Gallagher en Dave Grohl gegeven werd, kwam dit jaar in handen van voormalig Smiths-gitarist Johnny Marr. Anti-One Direction Bakvisband One Direction werd voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot slechtste band van het jaar. Hiermee deden ze 'beter' dan Justin Bieber en Alt-J. Frontman Harry Styles, de posterboy van de groep, kreeg de middelvinger voor 'grootste schurk van 2012'. In die catergorie 'versloeg' hij Skrillex en zelfs David Cameron. Frappant, aangezien One Direction aan de andere kant van de Noordzee groter is dan elders in de wereld. Het feit dat ze op één uur tijd vier keer de O2-Arena uitverkochten, maakt dat wel duidelijk. Singer-songwriter Jake Bugg deed er nog een schepje bovenop. Tijdens het gala nam hij uitgebreid de tijd om zich negatief uit te laten over de vijfkoppige boyband. ''Ik snap eerlijk gezegd niet waarom One Direction als band aanzien wordt. Het enige wat ze moeten doen, is er goed uitzien. Als het op muziek aankomt, denk ik dat ze geen enkel idee hebben wat ze doen." Verder werd ook het album Given To The Wild van The Maccabees bekroond als beste album van het jaar. The Killers mogen zich beste internationale act noemen. The Hobbit: An Unexpected Journey is volgens de lezers van NME de beste film van het jaar. (TR)