Will.I.Am heeft altijd al een voorliefde gehad voor ruimtevaart en technologie. Dat werd nog maar eens duidelijk met zijn nieuwe single 'Reach For The Stars' die op de planeet Mars in première ging. Voor alle duidelijk: de Amerikaanse rapper zelf hield gewoon voet aan grond op Moeder Aarde.

Tijdens een seminarie over de recentste missie naar Mars en de technologie achter interplanetaire uitzendingen, werd het nummer 'doorgestuurd' naar Curiosity Rover, de onbemande robot die drie weken geleden op Mars belandde. Van daaruit werd de single afgespeeld. De transmissie van de signalen maakte een trip van zo'n 950 miljoen kilometer. Of ook het eventuele leven op Mars van het lied 'Reach for the stars' kon genieten, is niet bekend.

Het huzarenstuk van de Black Eyed Pea, die nauw samenwerkte met de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA, maakt deel uit van een educatief programma dat jongeren moet informeren over wetenschap en technologie. Naast studenten waren ook wetenschappers afgezakt naar het Californische NASA-laboratorium Jet Propulsion Laboratory om de uitzending bij te wonen.

Het initiatief gaf het wetenschappelijk imago van NASA alvast een stevige boost. De onbemande Marsjeep kreeg een Twitter-account en telt intussen al meer dan 1 miljoen volgers. (DB)

De muzikant was 3 weken geleden ook aanwezig bij de lancering van de Curiosity rover.

Will.I.Am heeft altijd al een voorliefde gehad voor ruimtevaart en technologie. Dat werd nog maar eens duidelijk met zijn nieuwe single 'Reach For The Stars' die op de planeet Mars in première ging. Voor alle duidelijk: de Amerikaanse rapper zelf hield gewoon voet aan grond op Moeder Aarde.Tijdens een seminarie over de recentste missie naar Mars en de technologie achter interplanetaire uitzendingen, werd het nummer 'doorgestuurd' naar Curiosity Rover, de onbemande robot die drie weken geleden op Mars belandde. Van daaruit werd de single afgespeeld. De transmissie van de signalen maakte een trip van zo'n 950 miljoen kilometer. Of ook het eventuele leven op Mars van het lied 'Reach for the stars' kon genieten, is niet bekend.Het huzarenstuk van de Black Eyed Pea, die nauw samenwerkte met de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA, maakt deel uit van een educatief programma dat jongeren moet informeren over wetenschap en technologie. Naast studenten waren ook wetenschappers afgezakt naar het Californische NASA-laboratorium Jet Propulsion Laboratory om de uitzending bij te wonen.Het initiatief gaf het wetenschappelijk imago van NASA alvast een stevige boost. De onbemande Marsjeep kreeg een Twitter-account en telt intussen al meer dan 1 miljoen volgers. (DB) De muzikant was 3 weken geleden ook aanwezig bij de lancering van de Curiosity rover.