Franz Ferdinand heeft er voor de nieuwste videoclip met de botte bijl op ingehakt. Het officiële filmpje voor 'Evil Eye', de derde single uit hun vierde album 'Right Thoughts, Right Words, Right Action' bulkt van de trash.

'Franz Ferdinand heeft eerder een stoutmoudig karakter. Een beetje brutaal ook en hopelijk contrair', zei frontman Alex Kapranos aan de vooravond van de nieuwe langspeler. We kunnen hem geen ongelijk geven.

Diane Martel is blij met haar werk. 'Het is een griezelige video voor mijn lieve vrienden en mijn favoriete band', zegt de Amerikaanse regisseur en choreografe. 'Ik ben trots dat ik kon meewerken aan dit briljante album.'

Martel blikte eerder dit jaar de controversiële 'Blurred Lines'-video voor Robin Thicke in. Youtube vond het werkstuk te expliciet wegens te veel naakt van vrouwelijk schoons en weerde de videoclip.

Op 7 maart 2014 staat het kwartet uit Glasgow in Vorst Nationaal. (DB)

Franz Ferdinand heeft er voor de nieuwste videoclip met de botte bijl op ingehakt. Het officiële filmpje voor 'Evil Eye', de derde single uit hun vierde album 'Right Thoughts, Right Words, Right Action' bulkt van de trash. 'Franz Ferdinand heeft eerder een stoutmoudig karakter. Een beetje brutaal ook en hopelijk contrair', zei frontman Alex Kapranos aan de vooravond van de nieuwe langspeler. We kunnen hem geen ongelijk geven.Diane Martel is blij met haar werk. 'Het is een griezelige video voor mijn lieve vrienden en mijn favoriete band', zegt de Amerikaanse regisseur en choreografe. 'Ik ben trots dat ik kon meewerken aan dit briljante album.' Martel blikte eerder dit jaar de controversiële 'Blurred Lines'-video voor Robin Thicke in. Youtube vond het werkstuk te expliciet wegens te veel naakt van vrouwelijk schoons en weerde de videoclip.Op 7 maart 2014 staat het kwartet uit Glasgow in Vorst Nationaal. (DB)