'Net wanneer alle hoop op een nieuwe generatie postpunkhelden verloren leek, kwamen zij tevoorschijn. Fat White Family toont hoe het niet mag, maar wel moet. Marginale rockaristocratie, nu al tijdloos.' Aan het woord: Mauro, die op de afgelopen Pukkelpopeditie één dag lang voor curator van de Wablieftent mocht spelen en er onder meer Fat White Family programmeerde.

Nadat deze Britse band rond naaktloper Lias Saudi in 2013 haar veelgeprezen debuut Champagne Holocaust uitbracht, is er nu een opvolger op komst. Songs for our Mothers, opgenomen in de New Yorkse studio's Trashmout en Marcata (zie ook: Swans en Titus Andronicus), verschijnt op 22 januari 2016 via hun eigen Without Consent-label.

Het album - door de band zelf omschreven als 'een uitnodiging om te dansen op de beat van de menselijke haat' - werd geproduceerd door Fat White Family en Liam Trashmouth. Voor één nummer zat ook Sean 'zoon van John' Lennon mee achter de knoppen.

Tijdens het maken van hun tweede plaat luisterden de Britten naar eigen zeggen in het bijzonder naar Astral Weeks en Throbbing Gristle. Het mag dus niet verbazen dat het artwork van Whitest Boy on the Beach, de eerste single uit Songs for our Mothers, een kopie is van Throbbing Gristles 20 Jazz Funk Greats (zie foto hierboven).

Beluister Whitest Boy on the Beach hier:

'Net wanneer alle hoop op een nieuwe generatie postpunkhelden verloren leek, kwamen zij tevoorschijn. Fat White Family toont hoe het niet mag, maar wel moet. Marginale rockaristocratie, nu al tijdloos.' Aan het woord: Mauro, die op de afgelopen Pukkelpopeditie één dag lang voor curator van de Wablieftent mocht spelen en er onder meer Fat White Family programmeerde. Nadat deze Britse band rond naaktloper Lias Saudi in 2013 haar veelgeprezen debuut Champagne Holocaust uitbracht, is er nu een opvolger op komst. Songs for our Mothers, opgenomen in de New Yorkse studio's Trashmout en Marcata (zie ook: Swans en Titus Andronicus), verschijnt op 22 januari 2016 via hun eigen Without Consent-label. Het album - door de band zelf omschreven als 'een uitnodiging om te dansen op de beat van de menselijke haat' - werd geproduceerd door Fat White Family en Liam Trashmouth. Voor één nummer zat ook Sean 'zoon van John' Lennon mee achter de knoppen.Tijdens het maken van hun tweede plaat luisterden de Britten naar eigen zeggen in het bijzonder naar Astral Weeks en Throbbing Gristle. Het mag dus niet verbazen dat het artwork van Whitest Boy on the Beach, de eerste single uit Songs for our Mothers, een kopie is van Throbbing Gristles 20 Jazz Funk Greats (zie foto hierboven).Beluister Whitest Boy on the Beach hier: