De affiche van Rock Werchter ligt stilaan in een vaste plooi. De organisatie voegde acht nieuwe namen toe aan de reeds goed gevulde line-up. Naast Stereophonics en Channel Zero, bevestigen ook The Specials, Paramore, Corinne Bailey Rae, Porcupine Tree, Midlake en The Black Keys hun komst.

Het Britse trio Stereophonics klimt al voor de vierde keer op het Werchterse podium, met The Specials en Channel Zero staan twee bands op het programma die zopas hun comeback vierden. De laatste passage van de Belgische metaltrots dateert van 1997, toevallig ook het jaar dat het doek viel over Channel Zero Deel 1. Ook Corinne Bailey Rae is terug van lang weggeweest. Ze komt op Werchter haar nieuwste worp "The Sea" voorstellen, net als The Black Keys en Midlake. "The Courage of Others" van Midlake ligt sinds januari in de rekken, "Brothers" van The Black Keys ligt daar pas in mei. Porcupine Tree moet dan weer zijn status als een van de beste progressieve rockbands van het moment verdedigen. Paramore is dit jaar de obligate Amerikaanse punkpopband op het programma.

De organisatie kondigt binnenkort nog meer nieuwe namen aan, eerder waren o.a. Muse, Pearl Jam, Arcade Fire en Editors al aangekondigd. Rock Werchter gaat dit jaar door van 1 tot 4 juli.

Om de Channel Zero fans al een beetje op te warmen, hieronder een fragment uit het concert dat Franky De Smet Van Damme en de zijnen onlangs in de AB gaven.

Jan Walraven

De affiche van Rock Werchter ligt stilaan in een vaste plooi. De organisatie voegde acht nieuwe namen toe aan de reeds goed gevulde line-up. Naast Stereophonics en Channel Zero, bevestigen ook The Specials, Paramore, Corinne Bailey Rae, Porcupine Tree, Midlake en The Black Keys hun komst. Het Britse trio Stereophonics klimt al voor de vierde keer op het Werchterse podium, met The Specials en Channel Zero staan twee bands op het programma die zopas hun comeback vierden. De laatste passage van de Belgische metaltrots dateert van 1997, toevallig ook het jaar dat het doek viel over Channel Zero Deel 1. Ook Corinne Bailey Rae is terug van lang weggeweest. Ze komt op Werchter haar nieuwste worp "The Sea" voorstellen, net als The Black Keys en Midlake. "The Courage of Others" van Midlake ligt sinds januari in de rekken, "Brothers" van The Black Keys ligt daar pas in mei. Porcupine Tree moet dan weer zijn status als een van de beste progressieve rockbands van het moment verdedigen. Paramore is dit jaar de obligate Amerikaanse punkpopband op het programma. De organisatie kondigt binnenkort nog meer nieuwe namen aan, eerder waren o.a. Muse, Pearl Jam, Arcade Fire en Editors al aangekondigd. Rock Werchter gaat dit jaar door van 1 tot 4 juli. Om de Channel Zero fans al een beetje op te warmen, hieronder een fragment uit het concert dat Franky De Smet Van Damme en de zijnen onlangs in de AB gaven. Jan Walraven