Het nieuws over het derde studioalbum van de Amerikaanse band werd bekend gemaakt op de website van DFA Records en via de Twitteraccount van LCD Soundsystem. 'Well, we finally made a cover...,' staat daarop te lezen. De swingende James Murphy die op de foto staat, doet een beetje denken aan de dansende David Bowie op de cover van Lodger uit 1979.

Het derde album van de New Yorkse hipcats wordt uitgebracht op 18 mei. Zo'n anderhalve maand voor LCD Soundsystem de tweede dag van Rock Werchter in de Pyramid Marquee afsluit, dus. Drunk Girls, de eerste single uit het nieuwe album, kan u op Youtube nu alvast voorproeven.

James Murphy is trouwens een bezig baasje: vorige week werd ook al de soundtrack van Greenberg, waarvoor hij 12 nummers componeerde, op de markt gegooid.

Drunk Girls: de eerste single uit het nieuwe album:

Freek Lauwers

Het nieuws over het derde studioalbum van de Amerikaanse band werd bekend gemaakt op de website van DFA Records en via de Twitteraccount van LCD Soundsystem. 'Well, we finally made a cover...,' staat daarop te lezen. De swingende James Murphy die op de foto staat, doet een beetje denken aan de dansende David Bowie op de cover van Lodger uit 1979. Het derde album van de New Yorkse hipcats wordt uitgebracht op 18 mei. Zo'n anderhalve maand voor LCD Soundsystem de tweede dag van Rock Werchter in de Pyramid Marquee afsluit, dus. Drunk Girls, de eerste single uit het nieuwe album, kan u op Youtube nu alvast voorproeven. James Murphy is trouwens een bezig baasje: vorige week werd ook al de soundtrack van Greenberg, waarvoor hij 12 nummers componeerde, op de markt gegooid. Drunk Girls: de eerste single uit het nieuwe album: Freek Lauwers