Een releaseschema van platenlabel RCA wijst uit dat het vijfde studioalbum van Kings of Leon wellicht op 19 oktober in de winkelrekken ligt. Dat meldt de Amerikaanse muziekblog Direct Current Music. Voorlopig heeft de platenfirma noch de band dit echter officieel bevestigd.

Maar alles wijst er wel op dat de opvolger van het succesvolle 'Only By The Night' uit 2008 snel zal verschijnen, of alleszins klaar is. De band introduceerde immers al een viertal nieuwe nummers - 'Mary', 'Immortals', 'Radioactive' en 'Southbound' - gedurende haar meest recente tournee, en in een interview met Billboard liet frontman Caleb Followill vorige maand weten dat ze hun volledige nieuwe album live zouden spelen als het aan hen lag.

Beluister hier een live-fragment van 'Radioactive':

Michael Ilegems

Een releaseschema van platenlabel RCA wijst uit dat het vijfde studioalbum van Kings of Leon wellicht op 19 oktober in de winkelrekken ligt. Dat meldt de Amerikaanse muziekblog Direct Current Music. Voorlopig heeft de platenfirma noch de band dit echter officieel bevestigd. Maar alles wijst er wel op dat de opvolger van het succesvolle 'Only By The Night' uit 2008 snel zal verschijnen, of alleszins klaar is. De band introduceerde immers al een viertal nieuwe nummers - 'Mary', 'Immortals', 'Radioactive' en 'Southbound' - gedurende haar meest recente tournee, en in een interview met Billboard liet frontman Caleb Followill vorige maand weten dat ze hun volledige nieuwe album live zouden spelen als het aan hen lag. Beluister hier een live-fragment van 'Radioactive': Michael Ilegems