In maart verblijden Guy Garvey en co. hun fans met een nieuw album: 'Build a Rocket, Boys'. Het is de opvolger van het succesvolle 'The Seldom Seen Kid' uit 2008, waarmee Elbow de Mercury Prize en een Brit Award in de wacht sleepte.

In een recent interview op BBC 6 Music gaf Garvey te kennen dat hij een aantal weken twijfelde aan de kwaliteit van de nieuwe plaat, maar dat hij er nu dan toch ongemeen tevreden mee is. Volgens de band zullen de nieuwe nummers overigens prima gedijen in arena's.

Voor ons mag het gerust wat intiemer, zoals in onderstaande live-uitvoering van 'The Bones Of You', in samenwerking met het BBC Concert Orchestra:

Michael Ilegems

In maart verblijden Guy Garvey en co. hun fans met een nieuw album: 'Build a Rocket, Boys'. Het is de opvolger van het succesvolle 'The Seldom Seen Kid' uit 2008, waarmee Elbow de Mercury Prize en een Brit Award in de wacht sleepte. In een recent interview op BBC 6 Music gaf Garvey te kennen dat hij een aantal weken twijfelde aan de kwaliteit van de nieuwe plaat, maar dat hij er nu dan toch ongemeen tevreden mee is. Volgens de band zullen de nieuwe nummers overigens prima gedijen in arena's. Voor ons mag het gerust wat intiemer, zoals in onderstaande live-uitvoering van 'The Bones Of You', in samenwerking met het BBC Concert Orchestra: Michael Ilegems