De internationale muziekfederatie IFPI heeft besloten om op een vaste weekdag albums wereldwijd te releasen: op vrijdag. Het is de meeste geschikte dag omdat consumenten dan het liefst een nieuwe plaat beluisteren. Langspelers verkopen tijdens het weekend ook het best.

Het Europese vaste land had vrijdag al als officiële releasedag, maar in de VS en het Verenigd Koninkrijk lagen de platen al in het begin van de week in de rekken. Hierdoor kregen de meeste Europeanen vaak diezelfde platen als laatsten te horen. Vanaf komende zomer hoeven we dus niet meer langer te wachten.

Dankzij deze beslissing kunnen artiesten ook gemakkelijker wereldwijde campagnes houden. Albums zullen exact om 00.01 verkrijgbaar, in de nacht van donderdag op vrijdag. De nieuwe regel geldt zowel voor winkels als online-shops en streamingsdiensten. (AlBu)

De internationale muziekfederatie IFPI heeft besloten om op een vaste weekdag albums wereldwijd te releasen: op vrijdag. Het is de meeste geschikte dag omdat consumenten dan het liefst een nieuwe plaat beluisteren. Langspelers verkopen tijdens het weekend ook het best. Het Europese vaste land had vrijdag al als officiële releasedag, maar in de VS en het Verenigd Koninkrijk lagen de platen al in het begin van de week in de rekken. Hierdoor kregen de meeste Europeanen vaak diezelfde platen als laatsten te horen. Vanaf komende zomer hoeven we dus niet meer langer te wachten. Dankzij deze beslissing kunnen artiesten ook gemakkelijker wereldwijde campagnes houden. Albums zullen exact om 00.01 verkrijgbaar, in de nacht van donderdag op vrijdag. De nieuwe regel geldt zowel voor winkels als online-shops en streamingsdiensten. (AlBu)