In november ligt er een postuum Michael Jackson-album vol onuitgebracht materiaal in de winkels. Het is de eerste uit een reeks van tien releases die Sony - waarmee Jacksons familie eerder dit jaar een distributiedeal van 250 miljoen dollar sloot - de komende zeven jaar zal uitbrengen.

De tien songs die op het nieuwe album zullen prijken werden teruggevonden op een harde schijf met daarop zo'n honderd afgewerkte maar nooit eerder uitgebrachte nummers die Michael Jackson nog op stapel had liggen. Op de schijf staan zowel recentere nummers - onder meer samenwerkingen met Akon, Will.i.am en Ne-Yo - als songs die in de jaren '80 - ten tijde van de succesalbums 'Thriller' en 'Bad' - tot stand gekomen zijn.

Michael Ilegems

In november ligt er een postuum Michael Jackson-album vol onuitgebracht materiaal in de winkels. Het is de eerste uit een reeks van tien releases die Sony - waarmee Jacksons familie eerder dit jaar een distributiedeal van 250 miljoen dollar sloot - de komende zeven jaar zal uitbrengen. De tien songs die op het nieuwe album zullen prijken werden teruggevonden op een harde schijf met daarop zo'n honderd afgewerkte maar nooit eerder uitgebrachte nummers die Michael Jackson nog op stapel had liggen. Op de schijf staan zowel recentere nummers - onder meer samenwerkingen met Akon, Will.i.am en Ne-Yo - als songs die in de jaren '80 - ten tijde van de succesalbums 'Thriller' en 'Bad' - tot stand gekomen zijn. Michael Ilegems