Blur heeft al sinds 2003 geen album meer uitgebracht. In 2009 kwam de band wel weer bij elkaar om live te spelen, maar dat zou dit jaar wel eens helemaal afgelopen kunnen zijn. In een interview met The Guardian liet zanger Damon Albarn verstaan dat het met Blur gedaan is na hun optreden op Hyde Park op 12 augustus.

Nochtans werd er in 2013 nieuw werk van de band verwacht. Gitarist Graham Coxon, die net zijn achtste studioplaat 'A+E' uitbracht, zag het zitten om met de andere Blur-leden nieuwe nummers te schrijven.

Gorillaz
Ook met Gorillaz lijkt het niet zo goed te gaan. Er zit in haar in de boter tussen Albarn en zijn compaan Jamie Hewlett, die de visuals van de cartoonband verzorgt. De twee hadden tijdens de wereldtournee van Gorillaz in 2010 een meningsverschil over de rol van de visuals. Albarn vond dat de chemie tussen de muziek en de video's een beetje zoek was. Die opmerking laat nog steeds zijn sporen na.

Toch is Albarn nog steeds een bezige bij. Onlangs bracht hij onder de naam Gorillaz nog een dertien minuten durende track (DoYaThing) uit met rapper Andre 3000 en James Murphy van LCD Soundsystem. Hij zat ook achter de knoppen bij de opnames van het nieuwe album van Bobby Womack. (JVP).

Blur heeft al sinds 2003 geen album meer uitgebracht. In 2009 kwam de band wel weer bij elkaar om live te spelen, maar dat zou dit jaar wel eens helemaal afgelopen kunnen zijn. In een interview met The Guardian liet zanger Damon Albarn verstaan dat het met Blur gedaan is na hun optreden op Hyde Park op 12 augustus. Nochtans werd er in 2013 nieuw werk van de band verwacht. Gitarist Graham Coxon, die net zijn achtste studioplaat 'A+E' uitbracht, zag het zitten om met de andere Blur-leden nieuwe nummers te schrijven. Gorillaz Ook met Gorillaz lijkt het niet zo goed te gaan. Er zit in haar in de boter tussen Albarn en zijn compaan Jamie Hewlett, die de visuals van de cartoonband verzorgt. De twee hadden tijdens de wereldtournee van Gorillaz in 2010 een meningsverschil over de rol van de visuals. Albarn vond dat de chemie tussen de muziek en de video's een beetje zoek was. Die opmerking laat nog steeds zijn sporen na. Toch is Albarn nog steeds een bezige bij. Onlangs bracht hij onder de naam Gorillaz nog een dertien minuten durende track (DoYaThing) uit met rapper Andre 3000 en James Murphy van LCD Soundsystem. Hij zat ook achter de knoppen bij de opnames van het nieuwe album van Bobby Womack. (JVP).