Het nieuwe festival is een samensmelting van Houza-Palooza, dat bij de laatste editie 18.000 mensen naar Bree lokte, en het Supersonic Festival, dat op het circuit van Zolder zo'n 15.000 mensen mocht verwelkomen.

De voormalige mijnterril van Zwartberg (Genk) wordt de locatie

van het HOME-festival, dat voor het eerst op 11 en 12 juli zal

plaatsvinden. Het provinciebestuur stelt een terrein van 10 hectare

hiervoor ter beschikking.

Gerangschikt rond een grote vijver, zullen zes podia een aanbod

bieden van elektronische dansmuziek. Voor de beleving wil de

organisatie niet voor bombast, maar voor gezelligheid gaan. "We willen onze festivalgangers op alle vlakken een comfortabel, warm thuisgevoel bezorgen", zeggen organisatoren Bjorn Swennen en Kris Vanhoyland. De voorverkoop start op 15 mei. Combitickets zullen 55 euro kosten. (LP)

Het nieuwe festival is een samensmelting van Houza-Palooza, dat bij de laatste editie 18.000 mensen naar Bree lokte, en het Supersonic Festival, dat op het circuit van Zolder zo'n 15.000 mensen mocht verwelkomen. De voormalige mijnterril van Zwartberg (Genk) wordt de locatie van het HOME-festival, dat voor het eerst op 11 en 12 juli zal plaatsvinden. Het provinciebestuur stelt een terrein van 10 hectare hiervoor ter beschikking. Gerangschikt rond een grote vijver, zullen zes podia een aanbod bieden van elektronische dansmuziek. Voor de beleving wil de organisatie niet voor bombast, maar voor gezelligheid gaan. "We willen onze festivalgangers op alle vlakken een comfortabel, warm thuisgevoel bezorgen", zeggen organisatoren Bjorn Swennen en Kris Vanhoyland. De voorverkoop start op 15 mei. Combitickets zullen 55 euro kosten. (LP)