Het vierde album van het Britse triphopcollectief Portishead is in de maak. Gelijkaardig nieuws werd al rondgestrooid in 2010 en 2011, maar deze keer zou het menens zijn: 'We zijn onze agenda's aan het bekijken zodat we aan de slag kunnen, anders zou het nog eens tien jaar in beslag kunnen nemen', zei gitarist Adrian Utley tijdens een vragenronde op het By:Larm Festival in Oslo.

Utley en Geoff Barrow, drijvende kracht achter de band, waren naar eigen zeggen bijzonder enthousiast toen het onderwerp 'nieuw album' werd aangesneden. 'En enthousiasme is van groot belang in de wereld van Portishead', aldus Utley.

De tourdata bepalen dus of er (in het beste geval) dit jaar nog nieuw materiaal mag verwacht worden. Het laatste album 'Third' dateert al van 2008. Dat was en is nog altijd een wolk van een triphopplaat. De opvolger van het uitstekende album 'Portishead' liet toen elf jaar op zich wachten. (DB)

Het vierde album van het Britse triphopcollectief Portishead is in de maak. Gelijkaardig nieuws werd al rondgestrooid in 2010 en 2011, maar deze keer zou het menens zijn: 'We zijn onze agenda's aan het bekijken zodat we aan de slag kunnen, anders zou het nog eens tien jaar in beslag kunnen nemen', zei gitarist Adrian Utley tijdens een vragenronde op het By:Larm Festival in Oslo. Utley en Geoff Barrow, drijvende kracht achter de band, waren naar eigen zeggen bijzonder enthousiast toen het onderwerp 'nieuw album' werd aangesneden. 'En enthousiasme is van groot belang in de wereld van Portishead', aldus Utley. De tourdata bepalen dus of er (in het beste geval) dit jaar nog nieuw materiaal mag verwacht worden. Het laatste album 'Third' dateert al van 2008. Dat was en is nog altijd een wolk van een triphopplaat. De opvolger van het uitstekende album 'Portishead' liet toen elf jaar op zich wachten. (DB)