Shoegaze-rockers My Bloody Valentine hebben voor het eerst in 21 jaar nieuw materiaal uitgebracht. 'm b v', het derde album van de band, bevat negen nummers en is exclusief te verkrijgen op hun nieuwe site. Volgens frontman Kevin Shields zullen fans van de groep direct mee zijn met het nieuwe album: "De enkele mensen die het al hoorden vinden het vreemder dan 'Loveless', maar ik vind dat het ons heeft bevrijd."

De groep maakte de plannen voor de komst van het langverwachte album bekend op hun Facebookprofiel. "We bereiden ons voor om vanavond online te gaan met ons nieuw album en onze nieuwe site", postte de groep zaterdag om 22 uur. Stipt om middernacht verscheen de link naar de website, die niet snel daarna crashte door het vele aantal bezoekers.

My Bloody Valentine brak door in 1988 met hun eerste cd 'Isn't Anything'. De groep werd een boegbeeld van het shoegaze-genre, waarbij melodieën worden bedolven onder zware gitaren, geholpen door veel distortion en feedback. Hun tweede album 'Loveless' (1991) werd in 1999 door Pitchfork uitgeroepen tot het beste album van de jaren '90. De groep speelt deze zomer oa. op Primavera Sound in Barcelona. (XVdL)

De nieuwe site.
Het Youtubekanaal met al de nieuwe nummers.

Shoegaze-rockers My Bloody Valentine hebben voor het eerst in 21 jaar nieuw materiaal uitgebracht. 'm b v', het derde album van de band, bevat negen nummers en is exclusief te verkrijgen op hun nieuwe site. Volgens frontman Kevin Shields zullen fans van de groep direct mee zijn met het nieuwe album: "De enkele mensen die het al hoorden vinden het vreemder dan 'Loveless', maar ik vind dat het ons heeft bevrijd." De groep maakte de plannen voor de komst van het langverwachte album bekend op hun Facebookprofiel. "We bereiden ons voor om vanavond online te gaan met ons nieuw album en onze nieuwe site", postte de groep zaterdag om 22 uur. Stipt om middernacht verscheen de link naar de website, die niet snel daarna crashte door het vele aantal bezoekers. My Bloody Valentine brak door in 1988 met hun eerste cd 'Isn't Anything'. De groep werd een boegbeeld van het shoegaze-genre, waarbij melodieën worden bedolven onder zware gitaren, geholpen door veel distortion en feedback. Hun tweede album 'Loveless' (1991) werd in 1999 door Pitchfork uitgeroepen tot het beste album van de jaren '90. De groep speelt deze zomer oa. op Primavera Sound in Barcelona. (XVdL) De nieuwe site. Het Youtubekanaal met al de nieuwe nummers.