De mediaschuwe Ierse singer-songwriter Damien Rice komt na acht jaar afwezigheid met een nieuw album. 'Soms moet je afstand nemen van datgene waarvan je houdt om er opnieuw van te leren houden', zegt hij in een officiële mededeling.

De opvolger van zijn gelauwerde soloplaat '9', krijgt de titel 'My Favourite Faded Fantasy', werd geproducet door Rick Rubin en bevat tien nummers nummers.

Echt afwezig was hij de laatste jaren niet. Rice gaf nog regelmatig concerten, soms geheel onverwacht. Zo leverde een overdonderende akoestische set in de Parijse zaal Pleyel en liet hij twee jaar terug menig toeschouwer snotteren tijdens zijn ontroerende passage op het Gent Jazz Festival.

Zijn nieuwe album 'My Favourite Faded Fantasy' komt uit op 11 november. Ook nu lijkt hij met breekbare vocals en minimale instrumentatie weer te mikken op de gevoelige snaar. Dit is een preview uit de titeltrack.

De mediaschuwe Ierse singer-songwriter Damien Rice komt na acht jaar afwezigheid met een nieuw album. 'Soms moet je afstand nemen van datgene waarvan je houdt om er opnieuw van te leren houden', zegt hij in een officiële mededeling. De opvolger van zijn gelauwerde soloplaat '9', krijgt de titel 'My Favourite Faded Fantasy', werd geproducet door Rick Rubin en bevat tien nummers nummers. Echt afwezig was hij de laatste jaren niet. Rice gaf nog regelmatig concerten, soms geheel onverwacht. Zo leverde een overdonderende akoestische set in de Parijse zaal Pleyel en liet hij twee jaar terug menig toeschouwer snotteren tijdens zijn ontroerende passage op het Gent Jazz Festival.Zijn nieuwe album 'My Favourite Faded Fantasy' komt uit op 11 november. Ook nu lijkt hij met breekbare vocals en minimale instrumentatie weer te mikken op de gevoelige snaar. Dit is een preview uit de titeltrack.