Het was al vier jaar geleden dat de voormalige zangeres van The Sugarcubes nog een plaat uitbracht. Haar laatste album Biophilia (2011) was een experimenteel album, dat naast singles ook een film, apps en kunstinstallaties bevatte.

De Scandinavische zangeres verklaarde in een zelfgeschreven brief op Twitter met trots dat ze met Vulnicura een opvolger klaar heeft. Het is al haar negende studioplaat. Het album zal negen nummers tellen: Stonemilker, Lionsong, History of Touches, Black Lake, Family, Notget, Atom Dance, Mouth Mantra en Quicksand.

Björk werkte voor Vulnicura samen met een handvol producers, waaronder de Venezolaanse urban producer Arca en de Britse electronicaproducer Haxan Cloak. Arca producete voordien onder meer al Yeezus van Kanye West en EP2 van FKA Twigs. (JB)

Het was al vier jaar geleden dat de voormalige zangeres van The Sugarcubes nog een plaat uitbracht. Haar laatste album Biophilia (2011) was een experimenteel album, dat naast singles ook een film, apps en kunstinstallaties bevatte. De Scandinavische zangeres verklaarde in een zelfgeschreven brief op Twitter met trots dat ze met Vulnicura een opvolger klaar heeft. Het is al haar negende studioplaat. Het album zal negen nummers tellen: Stonemilker, Lionsong, History of Touches, Black Lake, Family, Notget, Atom Dance, Mouth Mantra en Quicksand. Björk werkte voor Vulnicura samen met een handvol producers, waaronder de Venezolaanse urban producer Arca en de Britse electronicaproducer Haxan Cloak. Arca producete voordien onder meer al Yeezus van Kanye West en EP2 van FKA Twigs. (JB)