Waar de meeste artiesten hun nummers opdragen aan de nieuwe koning, zingen anderen over koningin Beatrix of prinses Máxima. Het publiek kan al vóór de officiële inhuldiging met zeker tien nieuwe oranjeknallers meezingen en swingen.

Zo brengen onder anderen Rob de Nijs, Marco Borsato en Lee Towers op de feestelijke dag het koningslied ten gehore tijdens een groots meezingconcert in Ahoy Rotterdam. Het volk kon inspiratie voor het lied inzenden. Het nummer en bijbehorende clip komen vrijdag uit. Willeke Alberti en een groot aantal andere sterren zongen het RTL-bedanklied voor koningin Beatrix in. Op initiatief van RTL Boulevard bewerkten componisten Eric van Tijn en Jochem Fluitsma hun eerdere hit "15 Miljoen mensen". Het nummer is sinds dinsdag te downloaden.

De Gebroeders Ko brachten begin april "Koning Pils" uit. Het lied belandde vorige week op de dertiende plek in de Single top 100 en geldt volgens de carnavalszangers als tegenhanger van alle serieuze nummers.

Een dj verraste vorige week met zijn eigen versie van het Wilhelmus. DJ Jean zegt dat hij al jaren met het idee rondliep om de ultieme oranjeknaller eens flink onder handen te nemen. Het bombastische dancenummer is volgens de artiest een modern koningslied waar ook het nieuwe koningspaar op kan dansen. (Belga/KS)

Waar de meeste artiesten hun nummers opdragen aan de nieuwe koning, zingen anderen over koningin Beatrix of prinses Máxima. Het publiek kan al vóór de officiële inhuldiging met zeker tien nieuwe oranjeknallers meezingen en swingen. Zo brengen onder anderen Rob de Nijs, Marco Borsato en Lee Towers op de feestelijke dag het koningslied ten gehore tijdens een groots meezingconcert in Ahoy Rotterdam. Het volk kon inspiratie voor het lied inzenden. Het nummer en bijbehorende clip komen vrijdag uit. Willeke Alberti en een groot aantal andere sterren zongen het RTL-bedanklied voor koningin Beatrix in. Op initiatief van RTL Boulevard bewerkten componisten Eric van Tijn en Jochem Fluitsma hun eerdere hit "15 Miljoen mensen". Het nummer is sinds dinsdag te downloaden. De Gebroeders Ko brachten begin april "Koning Pils" uit. Het lied belandde vorige week op de dertiende plek in de Single top 100 en geldt volgens de carnavalszangers als tegenhanger van alle serieuze nummers.Een dj verraste vorige week met zijn eigen versie van het Wilhelmus. DJ Jean zegt dat hij al jaren met het idee rondliep om de ultieme oranjeknaller eens flink onder handen te nemen. Het bombastische dancenummer is volgens de artiest een modern koningslied waar ook het nieuwe koningspaar op kan dansen. (Belga/KS)