PLUS: Om half 1 op een metalfestival staan is geen sinecure. De meerderheid ligt de kater van gisteren immers nog uit te slapen. Als je dan ook nog als relatief onbekende band op Graspop de Metaldome moet vullen, is het natuurlijk nog lastiger. Toch stond de tent vol. Het publiek kon de mix van onder andere (black/death) metal, hardcore en d-beat - zeg maar gewoon extreme metal - duidelijk smaken.

Van openingsnummer 'Tyrant', het snoeiharde 'Suffering Soul', 'Scum Will Rise', 'Conform' en 'I Will not Follow' van hun debuutplaat 'Unsilent Death' en diens gelijknamige titeltrack tot nieuwere nummers als 'Obscene Humanity', 'God's Cold Hands' of de titeltrack 'Abandon All Life' van hun gelijknamige tweede album: de Metaldome was een slagveld van zwierende haren en vuisten.

Zanger Todd Jones' (ex-Terror) stem klonk enorm gevaarlijk en de haat droop ervan af. De ondersteunende riffdraaikolk met hier en daar een tikkeltje sludge en noise zat er ook recht op.

MIN: Het geluid stond niet op punt. Zo waren de backing vocals amper te horen. Ook klonk het niet zuiver genoeg om elke riff tot zijn recht te laten komen, waardoor sommigen alleen 'geram op gitaren' meenden te horen, wat ook wel gedeeltelijk klopt natuurlijk.

Sebastian Roth

PLUS: Om half 1 op een metalfestival staan is geen sinecure. De meerderheid ligt de kater van gisteren immers nog uit te slapen. Als je dan ook nog als relatief onbekende band op Graspop de Metaldome moet vullen, is het natuurlijk nog lastiger. Toch stond de tent vol. Het publiek kon de mix van onder andere (black/death) metal, hardcore en d-beat - zeg maar gewoon extreme metal - duidelijk smaken. Van openingsnummer 'Tyrant', het snoeiharde 'Suffering Soul', 'Scum Will Rise', 'Conform' en 'I Will not Follow' van hun debuutplaat 'Unsilent Death' en diens gelijknamige titeltrack tot nieuwere nummers als 'Obscene Humanity', 'God's Cold Hands' of de titeltrack 'Abandon All Life' van hun gelijknamige tweede album: de Metaldome was een slagveld van zwierende haren en vuisten. Zanger Todd Jones' (ex-Terror) stem klonk enorm gevaarlijk en de haat droop ervan af. De ondersteunende riffdraaikolk met hier en daar een tikkeltje sludge en noise zat er ook recht op.MIN: Het geluid stond niet op punt. Zo waren de backing vocals amper te horen. Ook klonk het niet zuiver genoeg om elke riff tot zijn recht te laten komen, waardoor sommigen alleen 'geram op gitaren' meenden te horen, wat ook wel gedeeltelijk klopt natuurlijk. Sebastian Roth