Om 23 uur Belgische tijd start het 'Route One'-project, zo meldt de video die Sigur Rós vandaag lanceerde via hun website en sociale media. Frontman Jonsi en zijn gezelschap komen dus met iets 'nieuws'. Wordt het een album? Een tournee? Gaan ze muzikaal een nieuwe weg inslaan? In afwachting trakteren ze hun fans op deze collage tureluurse landschappen.

Sigur Rós is al meer dan twee decennia een van de meest eigenzinnige bands van het noordelijk halfrond. Lang uitgesponnen, ijle sounds die je in vulkanische, IJslandse landschappen doen wanen, zijn hun handelsmerk. Het laatste album van Sigur Rós - 'Kveikur' - dateert van 2013.

Voor het nummer dat het ultieme zondagavondgevoel belichaamt, ben je bij dit trio ook aan het juiste adres: 'Untitled VIII', zo oordeelden de luisteraars van het ter ziele gegane radioprogramma 'Duyster'. (DB)

Om 23 uur Belgische tijd start het 'Route One'-project, zo meldt de video die Sigur Rós vandaag lanceerde via hun website en sociale media. Frontman Jonsi en zijn gezelschap komen dus met iets 'nieuws'. Wordt het een album? Een tournee? Gaan ze muzikaal een nieuwe weg inslaan? In afwachting trakteren ze hun fans op deze collage tureluurse landschappen.Sigur Rós is al meer dan twee decennia een van de meest eigenzinnige bands van het noordelijk halfrond. Lang uitgesponnen, ijle sounds die je in vulkanische, IJslandse landschappen doen wanen, zijn hun handelsmerk. Het laatste album van Sigur Rós - 'Kveikur' - dateert van 2013. Voor het nummer dat het ultieme zondagavondgevoel belichaamt, ben je bij dit trio ook aan het juiste adres: 'Untitled VIII', zo oordeelden de luisteraars van het ter ziele gegane radioprogramma 'Duyster'. (DB)