Jimmy Castor was een begenadigd saxofonist die optrad met zijn band, The Jimmy Kastor Bunch. In 1972 scoorden ze een grote hit met het nummer It's Just Begun. Castor speelde verschillende slaginstrumenten en met zijn groep beperkte hij zich niet tot funk. Ze maakten ook muziek in andere stijlen zoals doowop, soul en r&b.

Castors muziek is ook tegenwoordig nog populair. Rappers zoals Kanye West, Mos Def en Ice Cube gebruikten al samples uit zijn liedjes voor hun rapnummers. Volgens Castors zoon is de muziek van zijn vader te vinden in meer dan drieduizend nummers. De funklegende werd eind vorig jaar al opgenomen in het ziekenhuis na een hartaanval en overleed er maandag. Over zijn leeftijd bestaat enige discussie: sommige bronnen zeggen dat hij 71 is geworden, andere houden het bij 64.

Johnny Otis was een blanke Amerikaan van Griekse afkomst die opgroeide in een zwarte buurt ten noordoosten van San Francisco. Daar kwam hij in contact met hun muziek, waaronder rhytm and blues. In 1958 scoorde de zanger een hit met het nummer Willie and the Hand Jive. De muzikant hield zich ook bezig als liedjesschrijver, bandleider en dj en ontdekte latere r&b- en rockartiesten zoals Etta James en Little Richard. In 1994 volgde de ultieme bekroning voor Otis: hij werd opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. (TG)

Jimmy Castor was een begenadigd saxofonist die optrad met zijn band, The Jimmy Kastor Bunch. In 1972 scoorden ze een grote hit met het nummer It's Just Begun. Castor speelde verschillende slaginstrumenten en met zijn groep beperkte hij zich niet tot funk. Ze maakten ook muziek in andere stijlen zoals doowop, soul en r&b. Castors muziek is ook tegenwoordig nog populair. Rappers zoals Kanye West, Mos Def en Ice Cube gebruikten al samples uit zijn liedjes voor hun rapnummers. Volgens Castors zoon is de muziek van zijn vader te vinden in meer dan drieduizend nummers. De funklegende werd eind vorig jaar al opgenomen in het ziekenhuis na een hartaanval en overleed er maandag. Over zijn leeftijd bestaat enige discussie: sommige bronnen zeggen dat hij 71 is geworden, andere houden het bij 64. Johnny Otis was een blanke Amerikaan van Griekse afkomst die opgroeide in een zwarte buurt ten noordoosten van San Francisco. Daar kwam hij in contact met hun muziek, waaronder rhytm and blues. In 1958 scoorde de zanger een hit met het nummer Willie and the Hand Jive. De muzikant hield zich ook bezig als liedjesschrijver, bandleider en dj en ontdekte latere r&b- en rockartiesten zoals Etta James en Little Richard. In 1994 volgde de ultieme bekroning voor Otis: hij werd opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. (TG)