De mannen van Mumford & Sons lopen op wolkjes. Hun tweede album 'Babel' werd onlangs nog uitgeroepen tot album van het jaar tijdens de Grammy Awards, en tickets voor hun concerten verkopen als zoete broodjes. Toch denken de mannen dat hun succesformule - folkmuziek terug populair maken bij het grote publiek - klaar is voor een zijsprong. Ze snakken immers naar probeersels met een nieuw genre: rapmuziek!

"Het voelt aan alsof we klaar zijn voor een zijsprong", zegt toetsenist Ben Lovett. "Er zit zeker een samenhang tussen de twee albums ['Sigh No More' en 'Babel']. Nu we dat gedaan hebben, zijn we niet wanhopig om afstand te nemen van die sound, maar we willen onderzoeken wat we nog meer kunnen doen. Deze twee albums zijn zoals broers. We willen nu een neef maken."

Frontman Marcus Mumford heeft alvast duidelijk laten weten welke richting de band uit zou willen gaan. "We willen echt rappen", aldus Mumford. "We hebben gewoon zoveel te vertellen, dat het niet echt lukt om alles binnen een melodie te zeggen. We hebben er al over gepraat met Jay-Z. Het is een nieuwe ervaring voor onze band."

De succesgroep liet ook al weten een handvol nummers klaar te hebben. Maar ze willen niets overhaasten. De opvolger van Babel zal nog even op zich laten wachten. Marcus en co willen immers langer aan hun derde plaat werken dan dat ze aan 'Babel' hebben gewerkt. Een snelle rekensom leert ons dat er twee jaar tijd zat tussen hun eerste twee albums. Hun rapplaat is dus nog niet voor morgen. (TR)

De mannen van Mumford & Sons lopen op wolkjes. Hun tweede album 'Babel' werd onlangs nog uitgeroepen tot album van het jaar tijdens de Grammy Awards, en tickets voor hun concerten verkopen als zoete broodjes. Toch denken de mannen dat hun succesformule - folkmuziek terug populair maken bij het grote publiek - klaar is voor een zijsprong. Ze snakken immers naar probeersels met een nieuw genre: rapmuziek! "Het voelt aan alsof we klaar zijn voor een zijsprong", zegt toetsenist Ben Lovett. "Er zit zeker een samenhang tussen de twee albums ['Sigh No More' en 'Babel']. Nu we dat gedaan hebben, zijn we niet wanhopig om afstand te nemen van die sound, maar we willen onderzoeken wat we nog meer kunnen doen. Deze twee albums zijn zoals broers. We willen nu een neef maken." Frontman Marcus Mumford heeft alvast duidelijk laten weten welke richting de band uit zou willen gaan. "We willen echt rappen", aldus Mumford. "We hebben gewoon zoveel te vertellen, dat het niet echt lukt om alles binnen een melodie te zeggen. We hebben er al over gepraat met Jay-Z. Het is een nieuwe ervaring voor onze band." De succesgroep liet ook al weten een handvol nummers klaar te hebben. Maar ze willen niets overhaasten. De opvolger van Babel zal nog even op zich laten wachten. Marcus en co willen immers langer aan hun derde plaat werken dan dat ze aan 'Babel' hebben gewerkt. Een snelle rekensom leert ons dat er twee jaar tijd zat tussen hun eerste twee albums. Hun rapplaat is dus nog niet voor morgen. (TR)