De moordenaar van John Lennon, Mark David Chapman, verkrijgt voor een zevende keer niet zijn vervroegde vrijlating. Hij moet nog zeker twee jaar in de gevangenis blijven. Chapman schoot de ex-Beatle op 8 december 1980 neer voor de deur van zijn woning in New York. Hij kreeg daarvoor in 1981 minstens 20 jaar cel.

Hij vroeg sinds 2000, het jaar waarin hij daarvoor voor het eerst in aanmerking kon komen, reeds zeven keer tevergeefs om zijn vrijlating bij de bevoegde autoriteiten. Een vervroegde vrijlating zou de eerbied voor de wet en het tragische verlies van een mensenleven ondergraven, motiveerden die autoriteiten de nieuwe afwijzing. (Belga/DB)

De moordenaar van John Lennon, Mark David Chapman, verkrijgt voor een zevende keer niet zijn vervroegde vrijlating. Hij moet nog zeker twee jaar in de gevangenis blijven. Chapman schoot de ex-Beatle op 8 december 1980 neer voor de deur van zijn woning in New York. Hij kreeg daarvoor in 1981 minstens 20 jaar cel. Hij vroeg sinds 2000, het jaar waarin hij daarvoor voor het eerst in aanmerking kon komen, reeds zeven keer tevergeefs om zijn vrijlating bij de bevoegde autoriteiten. Een vervroegde vrijlating zou de eerbied voor de wet en het tragische verlies van een mensenleven ondergraven, motiveerden die autoriteiten de nieuwe afwijzing. (Belga/DB)