Gorky, de band van de betreurde Luc De Vos, staat met vijf nummers in de top honderd.

"Mia" eindigde vorig jaar nog op de negende plaats in "100 op 1". Dit jaar stemden de luisteraars van Radio 1 de hit van Gorky naar de hoogste plaats in de lijst. Daar heeft de dood van Luc De Vos, die vorige week zaterdag onverwacht overleed, ongetwijfeld mee te maken. Naast "Mia" staan nog vier andere nummers van Gorky in de lijst: "Lieve kleine piranha" (12), "Anja" (23), "Soms vraagt een mens zich af" (45) en "Ooit was ik een soldaat (48).

Top tien

Raymond van het Groenewoud moet met "Twee meisjes", vorig jaar nog op 1, dit jaar voldoening nemen met de tweede plaats. "Ne me quitte pas" van Jacques Brel behoudt zijn derde plaats. Dit is de volledige top tien:

1 (9) "Mia" - Gorky

2 (1) "Twee meisjes" - Raymond van het Groenewoud

3 (3) "Ne me quitte pas" - Jacques Brel

4 (2) "Als ze lacht" - Yevgueni

5 (4) "Eerste sneeuw" - Jan De Wilde

6 (18) "Suds & Soda" - dEUS

7 (7) "Tim" - Wim De Craene

8 (5) "Formidable" - Stromae

9 (8) "Amsterdam" - Kris Debruyne

10 (10) "Oh la la la" - T.C. Matic

Gorky, de band van de betreurde Luc De Vos, staat met vijf nummers in de top honderd. "Mia" eindigde vorig jaar nog op de negende plaats in "100 op 1". Dit jaar stemden de luisteraars van Radio 1 de hit van Gorky naar de hoogste plaats in de lijst. Daar heeft de dood van Luc De Vos, die vorige week zaterdag onverwacht overleed, ongetwijfeld mee te maken. Naast "Mia" staan nog vier andere nummers van Gorky in de lijst: "Lieve kleine piranha" (12), "Anja" (23), "Soms vraagt een mens zich af" (45) en "Ooit was ik een soldaat (48).Top tienRaymond van het Groenewoud moet met "Twee meisjes", vorig jaar nog op 1, dit jaar voldoening nemen met de tweede plaats. "Ne me quitte pas" van Jacques Brel behoudt zijn derde plaats. Dit is de volledige top tien:1 (9) "Mia" - Gorky 2 (1) "Twee meisjes" - Raymond van het Groenewoud3 (3) "Ne me quitte pas" - Jacques Brel 4 (2) "Als ze lacht" - Yevgueni 5 (4) "Eerste sneeuw" - Jan De Wilde 6 (18) "Suds & Soda" - dEUS 7 (7) "Tim" - Wim De Craene 8 (5) "Formidable" - Stromae 9 (8) "Amsterdam" - Kris Debruyne 10 (10) "Oh la la la" - T.C. Matic