Het is van 2010 geleden dat de New Yorkse producers nog eens een nummer uitbrachten. 'Alien Days' kwam uit op Record Store Day en was alleen te verkrijgen op cassette. De single zal op MGMT's derde album verschijnen, dat in juni uitkomt.

Volgens zanger Andrew VanWyngarden draait het nummer rond het gevoel dat je krijgt 'als er een parasitair ruimtewezen in je hoofd zit en daar alles controleert'. De groep werkte voor het nieuwe album opnieuw samen met Dave Fridmann, die hen ook al bijstond tijdens de productie van 'Oracular Spectacular', de eerste plaat van MGMT. "Wij proberen muziek te maken, die je niet direct begrijpt bij de eerste keer dat je het hoort", zei VanWyngarden.

MGMT brak in 2006 door met het album 'Oracular Spectacular', met daarop hits zoals 'Time To Pretend', 'Electric Feel' en 'Kids'. Na het matig onthaalde 'Congratulations' uit 2010, komen de New Yorkers deze zomer dus met hun derde plaat. De groep begint op 26 april aan een Noord-Amerikaanse tournee. Er zijn nog geen concerten gepland in Europa. (XVdL)

MGMT - Alien Days

Het is van 2010 geleden dat de New Yorkse producers nog eens een nummer uitbrachten. 'Alien Days' kwam uit op Record Store Day en was alleen te verkrijgen op cassette. De single zal op MGMT's derde album verschijnen, dat in juni uitkomt. Volgens zanger Andrew VanWyngarden draait het nummer rond het gevoel dat je krijgt 'als er een parasitair ruimtewezen in je hoofd zit en daar alles controleert'. De groep werkte voor het nieuwe album opnieuw samen met Dave Fridmann, die hen ook al bijstond tijdens de productie van 'Oracular Spectacular', de eerste plaat van MGMT. "Wij proberen muziek te maken, die je niet direct begrijpt bij de eerste keer dat je het hoort", zei VanWyngarden. MGMT brak in 2006 door met het album 'Oracular Spectacular', met daarop hits zoals 'Time To Pretend', 'Electric Feel' en 'Kids'. Na het matig onthaalde 'Congratulations' uit 2010, komen de New Yorkers deze zomer dus met hun derde plaat. De groep begint op 26 april aan een Noord-Amerikaanse tournee. Er zijn nog geen concerten gepland in Europa. (XVdL) MGMT - Alien Days