Mentaliteit.

Mijn reiskoffer is twee dagen in Kinshasa gebleven tijdens de verwarring rond de overtollige bagage. Het toetsenbord van mijn laptop doet moeilijk, dat van mijn gsm werkt al helemaal niet meer en dus kan ik momenteel onmogelijk bloggen of twitteren (voor info: nieuws en anekdotes over de tour vind je op twitter.com/baloji).

Mijn reiskoffer is twee dagen in Kinshasa gebleven tijdens de verwarring rond de overtollige bagage. Het toetsenbord van mijn laptop doet moeilijk, dat van mijn gsm werkt al helemaal niet meer en dus kan ik momenteel onmogelijk bloggen of twitteren (voor info: nieuws en anekdotes over de tour vind je op twitter.com/baloji).

Twee dagen van onzekerheid…

Eerste spanningen in de band over het budget… we zijn bijna blut! We kunnen de restaurantrekeningen niet meer bolwerken. De waarheid is dat uit eten gaan in Kinshasa duur is, tussen 15 en 25 dollar per maaltijd! Nochtans is onze keuze redelijk basic en proberen we waar voor ons geld te krijgen (kip, tilapia, schaap en meer kip). Er zijn veel restaurants in de stad maar zelfs in Bandale (uitgaansbuurt in Kinshasa, nvdr) betalen we even veel. Bovendien worden we geacht de lokale crew, de entourage, de chauffeurs… ook uit te nodigen, wat de rekening serieus verhoogt. En ook al zijn de restaurants buiten Kinshasa maar half zo duur, toch blijven de rekeningen daardoor even hoog en wil niemand meer betalen voor de anderen. Kathryn Brahy, de ambassadrice voor Wallonië en Brussel, besliste gelukkig om de kosten van restaurantbezoek op concertdagen op zich te nemen om de rust te bewaren.

José, de regisseur van de tournee, praat over geld als hij het heeft over de mentaliteit. Ik heb het nog moeilijk om de subtiliteit ervan te begrijpen, maar de uitdrukking spreekt voor zich… Zelfs in het land van hand- en spandiensten, it’s all about cash…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content