Het Hooggerechtshof verwierp de verdediging van de band, die meende het stuk slechts gebruikt te hebben in een tweede versie van het nummer en dit niet deed uit plagiaat, maar als een hommage aan het kinderlied 'Kookaburra Sits in the Old Gum Tree'. Dat nummer uit 1934 ligt aan de basis van de fluitriff.

Larrikin Music, dat het oude kamplied kocht in 2002, eiste royalties van de band en EMI Music Publishing Australia Pty. Een rechtbank wees hen 5 procent van de royalties toe. Men at Work verdiende miljoenen dollars aan het nummer 'Down Under', dat onder meer gebruikt werd door vliegtuigmaatschappij Qantas en behoort tot een van de meest bekende Australische nummers ooit. Daarnaast werd het nummer gebruikt bij de slotshow van de Olympische Spelen in Sydney in 2000. (Belga)

Het Hooggerechtshof verwierp de verdediging van de band, die meende het stuk slechts gebruikt te hebben in een tweede versie van het nummer en dit niet deed uit plagiaat, maar als een hommage aan het kinderlied 'Kookaburra Sits in the Old Gum Tree'. Dat nummer uit 1934 ligt aan de basis van de fluitriff. Larrikin Music, dat het oude kamplied kocht in 2002, eiste royalties van de band en EMI Music Publishing Australia Pty. Een rechtbank wees hen 5 procent van de royalties toe. Men at Work verdiende miljoenen dollars aan het nummer 'Down Under', dat onder meer gebruikt werd door vliegtuigmaatschappij Qantas en behoort tot een van de meest bekende Australische nummers ooit. Daarnaast werd het nummer gebruikt bij de slotshow van de Olympische Spelen in Sydney in 2000. (Belga)