Na ruim een kwarteeuw is Massive Attack nog altijd een begrip in de muziekscene. Ook live hebben 3D en zijn vrienden nog maar weinig van hun pluimen verloren. Hun recentste Belgische passage, vorig jaar in de Ancienne Belgique, was overweldigend, bezwerend ook, met een spectaculaire lightshow vol stroboscopische effecten en rode lasers die in het ijle enorme spinnenwebben leken te weven, en politieke boodschappen en slogans die aan een hoog tempo op de beeldschermen werden geprojecteerd.

Ooit behoorde het collectief uit Bristol, samen met Tricky en Portishead, tot de vaandeldragers van de triphop, al zou het niet lang duren voor zijn platen het genre overstegen. De Britten bedienden zich immers net zo gulzig van dub, soul, r&b en elektropop.

Op 10 februari 2016 tekenen ze opnieuw present in Brussel, deze keer in Paleis 12. Young Fathers, winnaars van de prestigieuze Mercury Prize, staat in het voorprogramma. Voorverkoop gaat vrijdag van start. Meer info via ticketmaster.be.

Na ruim een kwarteeuw is Massive Attack nog altijd een begrip in de muziekscene. Ook live hebben 3D en zijn vrienden nog maar weinig van hun pluimen verloren. Hun recentste Belgische passage, vorig jaar in de Ancienne Belgique, was overweldigend, bezwerend ook, met een spectaculaire lightshow vol stroboscopische effecten en rode lasers die in het ijle enorme spinnenwebben leken te weven, en politieke boodschappen en slogans die aan een hoog tempo op de beeldschermen werden geprojecteerd.Ooit behoorde het collectief uit Bristol, samen met Tricky en Portishead, tot de vaandeldragers van de triphop, al zou het niet lang duren voor zijn platen het genre overstegen. De Britten bedienden zich immers net zo gulzig van dub, soul, r&b en elektropop. Op 10 februari 2016 tekenen ze opnieuw present in Brussel, deze keer in Paleis 12. Young Fathers, winnaars van de prestigieuze Mercury Prize, staat in het voorprogramma. Voorverkoop gaat vrijdag van start. Meer info via ticketmaster.be.