Aan de abdij van Floreffe - op een een vijftal kilometer buiten de agglomeratie van Namen - vindt voor de vijftiende keer het wereldfestival Esperanzah! plaats. De muzikale driedaagse staat altijd garant voor veel roots- en feestvibes.

De absolute vedette van deze editie is ongetwijfeld Manu Chao, de Franse muzikant met Spaanse roots die met zijn band Mano Negra in de jaren '80 en '90 bekend stond voor hun energieke optredens. Tegenwoordig opereert hij met de groep La Ventura.

Voor deze feesteditie van Esperanzah! belooft Manu Chao een 'speciaal' concert met verrassingen, speciale gasten en vooral veel intensiteit. Het is intussen de derde keer dat hij naar Floreffe afzakt, deze keer als headliner op zaterdag 6 augustus.

Alle namen voor de grote podia zijn overigens bekend. De affiche telt artiesten als Patti Smith, de hogepriesteres van de punk; house-ambassadeur St Germain, Emir Kusturica and the No Smoking Orchestra, en de Jamaicaanse legende Lee 'Scratch' Perry.

Klik hier voor het volledige programma.

Aan de abdij van Floreffe - op een een vijftal kilometer buiten de agglomeratie van Namen - vindt voor de vijftiende keer het wereldfestival Esperanzah! plaats. De muzikale driedaagse staat altijd garant voor veel roots- en feestvibes. De absolute vedette van deze editie is ongetwijfeld Manu Chao, de Franse muzikant met Spaanse roots die met zijn band Mano Negra in de jaren '80 en '90 bekend stond voor hun energieke optredens. Tegenwoordig opereert hij met de groep La Ventura.Voor deze feesteditie van Esperanzah! belooft Manu Chao een 'speciaal' concert met verrassingen, speciale gasten en vooral veel intensiteit. Het is intussen de derde keer dat hij naar Floreffe afzakt, deze keer als headliner op zaterdag 6 augustus.Alle namen voor de grote podia zijn overigens bekend. De affiche telt artiesten als Patti Smith, de hogepriesteres van de punk; house-ambassadeur St Germain, Emir Kusturica and the No Smoking Orchestra, en de Jamaicaanse legende Lee 'Scratch' Perry. Klik hier voor het volledige programma.