De leden van de feministische punkband Pussy Riot werden op 21 februari gearresteerd nadat ze een protestlied hadden gezongen in een kathedraal in Moskou.

Pussy Riot zong in de Christus Verlosserkathedraal een lied tegen de kandidatuur van Vladimir Poetin bij de presidentsverkiezingen. In hun "punkgebed" riepen ze de maagd Maria op Rusland te verlossen van Poetin.

Vrijdag 17 augustus, wanneer de rechtbank zijn oordeel uitspreekt, wordt een wereldwijde dag van steun voor de band georganiseerd.
Onder meer Sting, Madonna, Björk, Paul McCartney en de Red Hot Chili Peppers dringen aan op de vrijlating van de drie dames, die al vijf maanden in voorhechtenis zitten.

Het Belgische luik van de manifestatie vindt plaats voor de Russische delegatie, Kunstlaan 25 in Brussel. (Belga/DB)

De leden van de feministische punkband Pussy Riot werden op 21 februari gearresteerd nadat ze een protestlied hadden gezongen in een kathedraal in Moskou. Pussy Riot zong in de Christus Verlosserkathedraal een lied tegen de kandidatuur van Vladimir Poetin bij de presidentsverkiezingen. In hun "punkgebed" riepen ze de maagd Maria op Rusland te verlossen van Poetin. Vrijdag 17 augustus, wanneer de rechtbank zijn oordeel uitspreekt, wordt een wereldwijde dag van steun voor de band georganiseerd. Onder meer Sting, Madonna, Björk, Paul McCartney en de Red Hot Chili Peppers dringen aan op de vrijlating van de drie dames, die al vijf maanden in voorhechtenis zitten. Het Belgische luik van de manifestatie vindt plaats voor de Russische delegatie, Kunstlaan 25 in Brussel. (Belga/DB)