Bernstein boekte 'The Fab Four' voor het memorabele concert in 1965 in het Shea Stadium. Dat was meteen ook het eerste stadionconcert ooit. Hij was een cruciale figuur in de zogenaamde 'British Invasion' van begin jaren zestig, toen veel - in Amerika vaak onbekende - Britse bands voor het eerst voet op Amerikaanse bodem zetten. Op eigen houtje maakte hij vele Britse bands - wiens populariteit toen beperkt bleef tot West-Europa - wereldberoemd.

Zo stond Bernstein aan de wieg van de internationale carrières van andere Britse succesbands als The Rolling Stones, The Kinks en The Animals. Daarnaast was de man een begenadigd concertorganisator: hij verzorgde onder meer de optredens van Frank Sinatra, Jimi Hendrix en Lenny Kravitz. (QSS)

Bernstein over het eerste Beatles-concert in Amerika:

Bernstein boekte 'The Fab Four' voor het memorabele concert in 1965 in het Shea Stadium. Dat was meteen ook het eerste stadionconcert ooit. Hij was een cruciale figuur in de zogenaamde 'British Invasion' van begin jaren zestig, toen veel - in Amerika vaak onbekende - Britse bands voor het eerst voet op Amerikaanse bodem zetten. Op eigen houtje maakte hij vele Britse bands - wiens populariteit toen beperkt bleef tot West-Europa - wereldberoemd. Zo stond Bernstein aan de wieg van de internationale carrières van andere Britse succesbands als The Rolling Stones, The Kinks en The Animals. Daarnaast was de man een begenadigd concertorganisator: hij verzorgde onder meer de optredens van Frank Sinatra, Jimi Hendrix en Lenny Kravitz. (QSS) Bernstein over het eerste Beatles-concert in Amerika: