In de zomer van 1996 veroverden de Spice Girls eerst Groot-Brittannië met hun single Wannabe, iets later volgde de rest van de wereld. Eind 1997 stond de teller van de singleverkoop op 7 miljoen exemplaren. In 2014 werd het zelfs verkozen tot meest catchy popsong van de laatste zestig jaar. Dat 2016 een speciaal jaar moet worden, valt dus niet te betwisten.

De Spice Girls hebben er ondertussen al enkele reünies op zitten, denk maar aan hun optreden tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen. De voorbije jaren en maanden werd regelmatig gewag gemaakt van geruchten over een comeback. 'Ik denk dat ik vaak de aanstoker ben geweest van de geruchtenmolen. Maar even serieus, het is onze twintigste verjaardag, dus het zou grof zijn om het niet te vieren. Hopelijk komen we snel met nieuws, maar ik kan jullie niet vertellen wat het is', vertelde 'Scary Spice' Mel B tijdens een tv-show aan Alan Carr.

In de zomer van 1996 veroverden de Spice Girls eerst Groot-Brittannië met hun single Wannabe, iets later volgde de rest van de wereld. Eind 1997 stond de teller van de singleverkoop op 7 miljoen exemplaren. In 2014 werd het zelfs verkozen tot meest catchy popsong van de laatste zestig jaar. Dat 2016 een speciaal jaar moet worden, valt dus niet te betwisten.De Spice Girls hebben er ondertussen al enkele reünies op zitten, denk maar aan hun optreden tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen. De voorbije jaren en maanden werd regelmatig gewag gemaakt van geruchten over een comeback. 'Ik denk dat ik vaak de aanstoker ben geweest van de geruchtenmolen. Maar even serieus, het is onze twintigste verjaardag, dus het zou grof zijn om het niet te vieren. Hopelijk komen we snel met nieuws, maar ik kan jullie niet vertellen wat het is', vertelde 'Scary Spice' Mel B tijdens een tv-show aan Alan Carr.