Aanhangers van de Pussy Riot-dames maakten onlangs bekend dat ze hoopten op Madonna's steun. De Amerikaanse zangeres zou voor de band een rolmodel zijn omdat ze in het verleden al vaker van leer trok tegen de Rooms-katholieke Kerk. Nu Madonna haar Russische tournee aanvangt, lost ze deze verwachtingen in. 'Ik ben tegen censuur, dus ik hoop dat de rechter hen vergeeft en dat ze snel vrijkomen', luidt het.

Nadezjda Tolokonnikova, Jekaterina Samoetsevitsj en Maria Alechina werden in februari, twee weken voor de presidentsverkiezingen, opgepakt omdat ze een kerk waren binnengedrongen en een 'punkgebed' hadden gebracht tegen de Russische president Vladimir Poetin. Ze staan terecht voor hooliganisme ingegeven door religieuze haat.

President Poetin gaf intussen te kennen dat Pussy Riot geen 'erg zware straf' verdient. Hij hoopt dat de rechtbank een 'eerlijk en goed onderbouwd vonnis' zal vellen.

Madonna treedt op 7 en 9 augustus in Rusland op als onderdeel van haar MDNA-tournee. (AVL)

Aanhangers van de Pussy Riot-dames maakten onlangs bekend dat ze hoopten op Madonna's steun. De Amerikaanse zangeres zou voor de band een rolmodel zijn omdat ze in het verleden al vaker van leer trok tegen de Rooms-katholieke Kerk. Nu Madonna haar Russische tournee aanvangt, lost ze deze verwachtingen in. 'Ik ben tegen censuur, dus ik hoop dat de rechter hen vergeeft en dat ze snel vrijkomen', luidt het. Nadezjda Tolokonnikova, Jekaterina Samoetsevitsj en Maria Alechina werden in februari, twee weken voor de presidentsverkiezingen, opgepakt omdat ze een kerk waren binnengedrongen en een 'punkgebed' hadden gebracht tegen de Russische president Vladimir Poetin. Ze staan terecht voor hooliganisme ingegeven door religieuze haat. President Poetin gaf intussen te kennen dat Pussy Riot geen 'erg zware straf' verdient. Hij hoopt dat de rechtbank een 'eerlijk en goed onderbouwd vonnis' zal vellen. Madonna treedt op 7 en 9 augustus in Rusland op als onderdeel van haar MDNA-tournee. (AVL)