Wie denkt aan Twin Peaks en muziek, zit meteen de soundtrack van Angelo Badalamenti mee te neuriën. Maar dat is niet het hele verhaal: ook de dronemuziek - de soundscapes met rommelende bastonen en ijle windklanken - bepaalt mee de beklemmende sfeer in het verhaal.

De man achter die klanken, Twin Peaks-muzieksupervisor Dean Hurley, heeft nu alle drones uit de nieuwe reeks op één plaat verzameld, Anthology Resource Vol. 1:△△. Hurley werkte al vaak met Lynch samen, onder meer voor diens debuut Eraserhead en zijn solo-LP's.

Het album is te streamen, maar ook hier online te koop.

Wie denkt aan Twin Peaks en muziek, zit meteen de soundtrack van Angelo Badalamenti mee te neuriën. Maar dat is niet het hele verhaal: ook de dronemuziek - de soundscapes met rommelende bastonen en ijle windklanken - bepaalt mee de beklemmende sfeer in het verhaal.De man achter die klanken, Twin Peaks-muzieksupervisor Dean Hurley, heeft nu alle drones uit de nieuwe reeks op één plaat verzameld, Anthology Resource Vol. 1:△△. Hurley werkte al vaak met Lynch samen, onder meer voor diens debuut Eraserhead en zijn solo-LP's.Het album is te streamen, maar ook hier online te koop.